Redbergslids tidigare huvudtränare Jasmin Zuta under en match.
Jasmin Zuta lämnar Redbergslids IK efter sju år. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Jasmin Zuta lämnar Redbergslids IK efter sju år

Efter sju år går Redbergslid och Jasmin Zuta skilda vägar.
– Det är jättejobbigt, men så blir det ibland, säger förre tränaren.

ANNONS
|

Han kom till Redbergslid som junior, vann SM-guld två gånger som spelare, återvände 2014 som talangutvecklar och tog året därpå över jobbet som huvudtränare.

Men nu går mesta mästarna och Zuta skilda vägar, det meddelade klubben under fredagen.

– Det är jobbigt, känslomässigt framför allt, säger Zuta.

Vad skulle du säga att Redbergslid betyder för dig?

– Oj, jag vet inte … de senaste sju åren har väl … det fanns ju en period när man var där som spelare som betydde oerhört mycket. Framför allt var det roligt och man lärde sig mycket, man fick vinna och hade de känslorna då. Men RIK är på en annan plats i dag, jag har fått jobba med det A-laget och nått de topparna som vi gjort där. Vi kom trea ett år och femma ett år och med de förutsättningarna … det har varit härligt.

ANNONS

Jasmin Zuta tillägger:

– Men det som jag kanske framför allt vill lyfta fram är den härliga ungdomssektionen som växer nu. Det har varit en stor del i att jobba med det och det har varit fantastiskt. Så den betyder jättemycket för mig, klubben. Det är en härlig förening.

LÄS MER:Magnus Wislanders galna år – med stroke, Vasalopp och hjärtoperation

Zuta slutade som tränare för Redbergslid 2020

Som konstaterat har Jasmin Zuta inte varit huvudtränare i Redbergslis IK sedan 10 december 2020. Han lämnade posten, men inte klubben vid tillfället, och ersattes senare av Magnus ”Bagarn” Johansson.

LÄS MER:Redbergslid agerar – Jasmin Zuta slutar som tränare för herrarnas A-lag

– Jag och klubben var överens om att det var den vägen som klubben ska gå nu och jag har inga problem med det. Viktigaste är att klubben ska klara sig kvar, att den ska fortsätta vara i Handbollsligan. Det finns inga hard feelings mellan oss.

Men nu lämnar han alltså klubben helt och hållet för att i stället fortsätta satsa på sitt eget företag där han kommer jobba med att utbilda, både inom handboll och företag.

– Jag kommer att jobba med tre olika delar. Det ena är att utbilda ledare på företag, vara ute och hålla i föreläsningar. Sen så blir det att utbilda lag och ledare i olika föreningar, sen kommer det vara en sista del där jag jobbar med talangutveckling. Utöver klubbarnas verksamhet, så man kan vara behjälplig där.

ANNONS

LÄS MER:Magnus ”Bagarn” Johansson om kaoset i Rumänien

Zuta om arenakaoset: ”En fullständig katastrof”

Slänger man en snabb blick mot Redbergslid kan man få intrycket av att det är en tidigare storklubb som sakta men säkert sjunker djupare i dyn.

Klubben har sedan 26 december 2018, sista matchen i Lisebergshallen, har man inte haft någon egen hemmaarena. Ett faktum Zuta många gånger, så även nu, ställer sig kritisk till.

– RIK är väldigt viktigt för Göteborg. Att inte politiker och andra runtomkring förstår värdet av att ungdomar har någon att se upp till. Idoler att följa. I ett forum som är en elitarena, det är för mig en fullständig katastrof, säger han.

Redbergslids tränare Jasmin Zuta och assisterande tränare Karlo Pulic under handbollsmatchen i Elitserien mellan Redbergslid och Hammarby den 14 september 2015 i Göteborg.
Jasmin Zuta tog över som tränare för Redbergslid 2015, då ledde han laget tillsammans med Karlo Pulic. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Spår en ljus framtid för RIK

Kollar man på tabellen ligger Redbergslid precis ovanför direktnedflyttningsplats med endast elva poäng på 17 matcher.

Men trots detta spår Zuta en ljus framtid för klubben han nu lämnar.

– Tittar man lite längre fram så står klubben på en väldigt bra plats i dag. Den har en stark ungdomsverksamhet och den har en stark ekonomi som ändå hämtat sig trots alla jobbiga åren. Så framtiden ser väldigt ljus ut för RIK.

Han fortsätter:

– I det korta perspektivet just nu, för elitlaget, handlar det om att sluta sig samman och kriga sig igenom det här. Jag tror det blir en härlig energi med ”Bagarn” som ska driva på det här den sista tiden, så det finns alla möjligheter att lösa kontraktet. Det finns kvaliteter till att lösa det. Jag önskar dem all lycka och vet att det kommer gå bra.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS