Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/4

"Jag tänker bara här och nu"

Nästa säsong är han tränare i Önnered. Det hindrade inte Tommy Atterhäll från att sänka sin framtida klubb i den första kvalmatchen. – Jag tänker bara här och nu, nästa år är nästa år, säger sexmålsskytten.

Tidigare i våras stod det klart att spelade assisterande tränaren Tommy Atterhäll lämnar Aranäs efter den här säsongen för att ta över allsvenska Önnered som tränare. Då hade 38-åringen, som med sina 156 gjorda mål slutade fyra i handbollsligans skytteliga den här säsongen, inte räknat med att ställas mot sin blivande klubb i ett kval till högsta ligan. 

– När det blev klart att lagen skulle ställas mot varandra blev det ju att tankarna flög iväg och man fick gliringar och sådant från olika håll, säger Atterhäll och fortsätter: 

– Och visst, jag kan ju inte säga annat än att det är en speciell situation...

"Tänker bara här och nu" 

Men när det väl var dags för den första kvalmatchen mellan lagen i ÖHK-hallen var det bara fokus på en sak för Atterhäll, som fanns med från start hos gästerna.  

– Min enda tanke är bara att avsluta snyggt i Aranäs och göra allt för att de ska hänga kvar. Jag tänker bara här och nu, nästa år är nästa år.

Och trots att han själv var allt annat än nöjd med sin egen insats var Atterhäll, med sina sex fullträffar, en starkt bidragande orsak till att Aranäs, trots underläge 12-16 i paus, fick en utmärkt start på kvalet och kunde vinna med 30-26. 

– Jag var underkänd, jag har mer i mig, men jag är glad att vi lyckades vinna och få en bra start. Vi tog oss samman i paus och började spela vårt spel. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.