Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

"Jag har nog aldrig varit i bättre form"

Det blir en match i matchen när slutspelets två bästa målvakter ställs mot varandra i finalen. - Jag har nog aldrig varit i bättre form, säger Sävehofs Johanna Bundsen efter träningen i Malmö arena.

Nu väntar sista matchen med gänget för landslagsmålvakten som spelar för Köpenhamn nästa säsong.
Att formen är på topp visade hon under den avgörande semin mot Skuru i söndags där den ena kanonräddningen avlöste den andra.

Bundsen toppar målvaktsligan i slutspelet med en räddningsprocent på 46,80 procent.
Tvåan Jessica Ryde i H65 Höör nådde 44.25.
I lördagens final ställs de mot varandra.

LÄS OCKSÅ: "En era varar inte för evigt"

– Laget som har den bästa målvakten vinner finalen, det är vad det handlar om, säger Fikret Handan, målvaktstränare i Sävehof.

Han har förstås svårt att dölja vem han tror på när han i den publiktomma arenan finslipar Johanna Bundsens form med explosiva övningar.
Efter flera år tillsammans är det snart slut på deras samarbete.

– Det är klart att det är tråkigt, samtidigt unnar jag Johanna att gå vidare som proffs, hon är verkligen värd chansen, säger han och öser på med  beröm.

– Hon är en väldigt skicklig och komplett målvakt och en stor del av det handlar om hennes inställning och attityd. Det är få som är så proffsiga och så noggranna i sina förberedelser som Johanna, i stort som i smått, säger han.

För egen del är ”Burre” som hon kallas av lagkamraterna otroligt laddad inför finalen. Det riktigt lyser om henna när matchen kommer på tal.

– Jag har nog aldrig varit i bättre form – i både kropp och knopp, säger Johanna Bundsen som vid seger i Malmö tar sitt nionde (!) raka guld.

– Det är så jag vill avsluta mina år i Sävehof, säger hon.
Sävehof står skyhögt som favorit. Partilleklubben gör sin tolfte final – Höör står inför sin första.

Dessutom har skåningarna aldrig besegrat Sävehof.

Känner du pressen?

– Tänker man så, så känner man nog så. Men jag tänker inte så. Jag tänker att nu är vi där som vi hela säsongen har sagt att vi ska vara – och jag tänker njuta av det. Det är fullt fokus och full fart i 60 minuter som gäller, säger hon.

Fredagens träning var av det lättare slaget där spelarna till tonerna av Håkan Hellström (passande nog till låten ”Det kommer aldrig va över för mig”) mjukade upp och kände på bollen inför lördagens final.
Resten av dagens ägnades åt mat, vila och taktikgenomgång.

Hur bra koll har du på Höörs skyttar?

– Den är ganska bra, skulle tro att de har ungefär samma koll på mig. Vid det här laget, efter ett stort antal matcher i serien, har vi rätt bra koll på varandra, säger Johanna Bundsen.

 


 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.