Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Jack Thurin redo för mästerskapsdebut

Albin Lagergren, 27, kan ha spelat klart i EM. Jack Thurin, 20, är inkallad som hans ersättare.
– En stor dröm som går i uppfyllelse, säger Thurin.

Högernian Albin Lagergren, som har dragits med en fotskada, kom inte till spel mot Slovenien. Dagen efter den svenska förlusten kom beskedet att 27-åringen, åtminstone för nu, har spelat klart i EM och att han kommer att ersättas av Jack Thurin.

IFK Skövdes supertalang har funnits med som reserv hittills under mästerskapet. Inför avslutningsmatchen mot Polen är han alltså nu med "på riktigt".

– Det är klart att det känns jättekul, även om det är väldigt tråkigt för Albin. För mig är det verkligen en stor dröm som går i uppfyllelse, att få spela hemma-EM, säger Jack Thurin som fick beskedet, att han skulle kliva in i truppen, på måndagsmorgonen.

Sett till vad du har upplevt i karriären, hur stort är det här?

– Det känns helt grymt. Jag kan inte riktigt fatta att jag ska få dra på mig den blågula tröjan inför allt folk och den viktiga match som det är. Jag har sett många av de här spelarna på tv sedan man var liten. Många har varit med i många år nu och jag har suttit flera tv-kvällar i soffan och tittat på dem. Nu är jag här och är en av dem, det känns naturligtvis jättecoolt.

Har sett upp till duon

Någon i truppen som du har sett upp lite extra mycket till?

– Mikael Appelgren och Andreas Nilsson spelade i Skövde när jag var yngre. Det är klart att man har haft koll på dem. Jag har följt dem lite extra. Jim Gottfridsson och Kim Ekdahl Du Rietz är två andra som har varit med länge som man har haft koll på.

De två första matcherna under EM har han följt från läktarplats.

På tisdagskvällen är han med på innerplan.

– Det känns lite extra att få gå in där med 12 000 svenskar på läktaren. Jag har suttit där uppe med dem de här två första matcherna och det är riktigt häftigt med allt folk och allt runt omkring som händer.

"Är vad jag siktar på"

Det är med andra ord en stor stund som väntar – men någon nervositet har, mindre än ett dygn innan avkast, ännu inte infunnit sig, berättar Thurin.

– Jag är ganska lugn i de flesta situationerna. Jag blir inte så uppjagad. Just nu känns det väldigt bra och inte så särskilt nervöst, men vi får väl se när det väl gäller ... när man står där och ska sjunga nationalsången. Det har varit gåshud när jag har stått på läktaren och då kommer det nog bli ännu bättre på planen, säger 20-åringen, som trots att förbundskapten Kristjan Andrésson har varit tydlig med att det fortsatt är Linus Arnesson som är förstaalternativet på högernio har stora förhoppningar om att åtminstone få några minuters speltid.

– Jag hoppas åtminstone få lite speltid så man får testa vad man går för. Det hade varit roligt. Jag ska försöka bidra med så mycket jag kan och göra det så bra som möjligt, så jag får spela vidare och spela fler matcher. Det är vad jag siktar på.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.