Sveriges Isabelle Andersson under  VM-kvalet  handboll mellan Sverige och Ukraina i Sparbanken Skåne Arena tidigare i våras.
Sveriges Isabelle Andersson under VM-kvalet handboll mellan Sverige och Ukraina i Sparbanken Skåne Arena tidigare i våras. Bild: Johan Nilsson/TT

Isabelle Andersson missar OS – drog korsbandet

Under handbollslandslagets genrep mot Norge under tisdagen var olyckan framme för Isabelle Andersson. Vänsternian drog korsbandet och missar nu OS – som ersättare kallas Johanna Westberg in.

ANNONS
|

Under tisdagen möttes Sverige och Norge i ett genrep i Fukuoka inför OS-premiären.

Norskorna gick segrande ur matchen – men det var inte det värsta beskedet för svensk del.

Vänsternian Isabelle Andersson, 21, som skulle mästerskapsdebutera under OS skadade sig under matchen och efter en medicinsk undersökning visade det sig att talangen dragit av korsbandet.

– Jag kom in i banan i en rörelse och skulle göra stegen som jag gjort tusentals gånger tidigare, sen tog det bara stopp, knäckte till och jag kände direkt att det var något fel. Men eftersom jag aldrig varit skadad tidigare så visste jag inte hur allvarligt det var, säger Andersson till landslagets hemsida.

ANNONS

Förbundskapten Tomas Axnér lider med Isabelle Andersson efter olycksbeskedet.

– Det är förstås ett fruktansvärt besked för henne att få dagarna innan hon ska kliva in i ett OS och jag lider verkligen med henne, säger han till landslagets hemsida.

Istället för Isabelle Andersson kallas Johanna Westberg in, så tillvida hennes PCR-tester negativa, och hon ansluter som tidigast till truppen under fredagen.

Johanna Westberg spelade i OS-kvalet i mars men hade tidigare valt att tacka nej till OS på grund av familjeskäl.

–Nu är förutsättningarna annorlunda jag och för egen del ska det verkligen bli häftigt. Jag är peppad att komma till Japan och är glad för den uppbackning jag kunnat få på hemmaplan som möjliggör att jag kan åka. Men jag tycker jättesynd om Isabelle som åkt på den här skadan så nära OS, säger hon till landslagets hemsida.

Sverige premiärspelar mot Spanien på söndag.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS