Ilskan i Sävehofs skrällförlust: ”Ser väldigt allvarligt ut”

Elias Ellefsen á Skipagötu bjöd upp till show när Sävehof inledde slutspelet. Då sänktes han av ful satsning från Lugis Steven Plucnar Jacobsen – som fick syna det röda kortet. Efter det fick Partillegänget ge sig i en galen tillställning.

ANNONS
|

Färöingen Ellefsen á Skipagötu är förmodligen hela handbollsligans största stjärna. När seriesegraren Sävehof tog emot Lugi i slutspelets allra första kamp var han så glimrande som bara han kan vara.

Det skapade frustration hos skåningarna. Efter 20 minuter rann det över för lagets danske stjärna Steven Plucnar Jacobsen.

Han klev ut mot Ellefsen á Skipagötu långt ut i banan, och fastnade med armen runt hans hals. En våldsam satsning – som väckte starka känslor.

När röken lagt sig visade huvuddomaren Plucnar Jacobsen det röda kortet.

”Då reagerar jag starkt”

I halvtid uttalade sig Sävehofs Sebastian Karlsson, en av spelarna mitt i hetluften, om situationen för C More.

ANNONS

– Från min sida ser jag att han (Plucnar Jacobsen) drar i Elias hals när han är efter. Det kanske ser annorlunda ut i tv men från min synvinkel är det så och då är det klart att jag reagerar väldigt starkt. Han försöker absolut inte döda honom, men det ser väldigt allvarligt ut, sa han.

Ellefsen á Skipagötu är inte lika hård i sin dom. Men han tycker att utfallet blev det rätta.

– Jag tyckte att det röda kortet var rimligt. Spelarna försökte slå hårt när de tacklade, det hade Lugi kanske pratat om. Det får de gärna göra, men om man träffar huvudet ska det vara utvisning, säger han.

Lugi plockade bort stjärnan

De svallande känslorna skapade en elektrisk stämning på planen, där lagen följdes åt. För trots Lugis utvisning lyckades man hålla jämna steg med Sävehof. I halvtid var ställningen 13–12.

I den andra halvleken avlöste utvisningarna varandra. Ellefsen á Skipagötu försvann allt mer ur matchbilden.

– Jag tror bara att jag spelar sämre. Jag tror inte att det är någonting stort som förändras i matchen. Bara mitt spel, säger han.

När Sävehof hade problem kunde Lugi smyga upp i ledning med två minuter kvar, 24–23.

”Vi är lama i dag”

Skåningarnas målvakt Victor Hedberg radade upp avgörande aktioner i slutet, när han först räddade en straff från Ellefsen á Skipagötu, innan han i anfallet efter tog ännu ett avslut från färöingen.

ANNONS

Över, där? Inte på långa vägar. För när Lugi sjabblade bort sina chanser till att sätta punkt för tillställningen hittade Felix Möller kvitteringen med ett fåtal sekunder kvar. Och när publiken började förbereda sig för förlängning hittade Lugi oanade krafter.

Med endast två sekunder kvar på matchklockan satt den. Dolken i Sävehofhjärtat. Och målet som innebar Lugivinst, 25–24. En skrällseger, signerat grundseriens åttonde bästa lag.

– Jag tycker att vi är lite lama i dag. Drar på oss lite onödiga utvisningar. Hallen kokade inte som det brukar göra i en slutspelsmatch, och jag såg inte den där glöden i spelarnas ögon, sammanfattar Apelgren, och får medhåll av Ellefsen á Skipagötu.

Apelgren igen:

– Det blir en reality check för oss. Det är skillnad på slutspel och en vanlig seriematch. Helt plötsligt har vi mer att förlora, och om vi inte är bättre än så här sätter vi oss i en jobbig sits.

LÄS MER:Elias Ellefsen á Skipagötu om uppväxten på Färöarna

LÄS MER:Isabelle Gulldén uppges bli ny tv-expert

LÄS MER:Nina Koppang, 19, drabbades av blodproppar i lungorna

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS