Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

IK Sävehof vann i Champions League efter vändning

Sävehofs damer bjöd på en mäktig vändning mot turkiska Kastamonu Belediyesi GSK.
28–26 innebar andra segern i Champions League för Partillelaget.
– Spelar vi våra kort rätt så har vi mycket att vinna, säger Sofie Börjesson till Viaplay.

Guldfavoriter i SHE – men underdogs i Champions League. För IK Sävehofs damer är det en helt annan verklighet som man möts av när man spelar Europaspel, vilket man valt att omfamna.

– Vi har kommit fram till att det är mycket goare att vara underdogs. Och det är väl så många lag känner mot oss när vi spelar hemma i Sverige, sa stjärnan Jamina Roberts tidigare under säsongen.

Men trots att man inte är favoriter i egentligen någon match har man stått för flera starka insatser i Champions League. Under söndagen väntade en match där man hade en stor chans att vinna – en chans som man tog till vara på.

Efter mycket möda och stort besvär.

Tung inledning för Sävehof

Sävehof tog emot turkiska Kastamonu Belediyesi GSK. Det enda laget i gruppen som inte mäktat med en seger inför söndagen – och det såg inte så lovande ut för Sävehof efter en halvlek.

Gästerna fick den klart starkaste starten på matchen och även om Trine Mortensen lyckades ta Sävehof in i matchen igen så låg man under med tunga 11–17 i pausvilan.

– Vår aggressivitet måste upp, vi är där och får en liten träff men de är för skickliga. Så de spelar bara vidare och de har fått otroliga lägen utsida två, där vi vill ha dem. Men vår taktik funkar inte riktigt i dag, säger Mathilda Lundström till Viaplay i paus.

Avslutningsvis konstaterar högersexan:

– Vi måste upp bakåt, det är för dåligt just nu.

Sävehof med stark vändning i andra

Sävehof kom ut avsevärt starkare i den andra halvleken och markerade tämligen omgående med tre raka mål. Kastamonu tvingades till timeout, men Sofie Börjesson storspelade och lät inte de turkiska gästerna rycka ifrån igen.

Med fem minuter kvar var det kvitterat och efter att Jamina Roberts gett Sävehof ledningen lyckades inte gästerna komma tillbaka i matchen. Mycket tack vare nyss nämnde Börjesson.

Slutresultatet, 28–26, innebar att Sävehof tog sin andra seger i Champions League och därmed gick upp på ett sjätteplacering i gruppen.

Nu siktar man uppåt.

– Vi har visat att vi är duktiga och det känns som att vi kan slå fler lag än vad vi trodde på förhand. Så spelar vi våra kort rätt så har vi mycket att vinna, säger Sofie Börjesson till Viaplay.

Härnäst väntar franska grupptvåan Metz.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.