Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sebastian Spante.  Bild: MICHAEL ERICHSEN
Sebastian Spante. Bild: MICHAEL ERICHSEN

IK Sävehof krossade Aranäs – gick upp i serieledning

IK Sävehof ångar på och har tagit över serieledningen i handbollsligan.
Det efter att man krossat Aranäs i derbyt med 33–20.
– Det är såklart kul, man vill alltid ligga etta, säger åttamålsskytten Sebastian Spante till C More.

HK Aranäs var till synes kvar på spelarbussen utanför Partille Arena när det vankades handboll mot IK Sävehof under fredagskvällen.

Kungsbackalaget hängde förvisso med till viss del under matchens första minuter - men när hemmalaget satte fem raka mål efter ställningen 3–2 var det mer eller mindre god natt.

Sävehof hade växlat upp och Aranäs fick bara hålla i sig för glatta livet. Egentligen var det ingenting som stämde för gästerna endast mäktade med att sätta åtta mål under den första halvleken.

Tre fler än vad Sebastian Karlsson i Sävehof hade när laget gick till pausvila med ledningen 19–8.

– Vi möter upp dem väldigt bra i alla faser. Både i inställning och i hur vi vill attackera den här matchen, med tempo, försvarsspel och aggressivitet, säger Karlsson till C More i paus.

Men trots den bekväma elvamålsledningen var fanns det inga tankar hos högersexan att släppa på gasen.

– Det finns inte på världskartan att vi ska gå ner oss nu, utan vi måste fortsätta för Aranäs är absolut ett lag som kan kämpa sig tillbaka i den här matchen. Ger vi dem lillfingret så är det mycket möjligt att de tar hela handen.

Serieledare efter segern

Matchen var föga förvånande avgjord redan i den första halvleken. Men Aranäs vaknade ändå till liv och stod för en något bättre avslutning.

IK Sävehof tog till slut en överlägsen 33–20-seger. Därmed gick man upp i serieledning i handbollsligan.

– Det är såklart kul, man vill alltid ligga etta! Men grejer kan ändras fort, det gäller att vi fortsätter göra jobbet , säger åttamålsskytten Sebastian Spante till C More efter matchen.

Ett tredje lag från Göteborgsregionen spelade under fredagen. Redbergslids IK tog emot nykomlingen Hammarby IF men föll snöpligt i matchen som slutade 29–28 till Stockholmslaget. Därmed är RIK fortsatt sist i tabellen med endast en seger på de inledande åtta matcherna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.