Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

IK Sävehof förlänger med Nina Koppang

Nina Koppang fick sitt stora genombrott förra säsongen – och har nu blivit en av Sävehofs viktigaste spelare.
Nu har klubben förlängt kontraktet med 20-åringen.

Nina Koppang slog igenom rejält under förra säsongen i IK Sävehof, men drabbades samtidigt av ett karriärshotande bakslag när hon drabbades av blodproppar i lungorna.

Koppang kom dock tillbaka till den här säsongen och nu står det klart att 20-åringen stannar kvar i klubben ett tag till.

I ett pressmeddelande berättar IK Sävehof att parterna har kommit överens om att förlänga kontraktet ytterligare två år.

– Vi är såklart väldigt glada att få fortsätta arbeta med, i våra ögon damligans bästa höger 9:a. Hon är målmedveten och har höga ambitioner med sin handboll, vilket gör att hon utvecklas i spelet varje vecka som går. Vi är stolta att en spelare som Nina ser Sävehof som en bra miljö för sin fortsatta utveckling, säger tränare Jesper Östlund.

Nina Koppang: ”Jag stolt”

Nina Koppang, vars tid i IK Sävehof även har lett till en A-landslagsplats, är glad över att få stanna.

– Jag trivs väldigt bra i klubben och gillar den mentaliteten som finns här. Att jag utvecklas i den miljö som jag befinner mig i nu med laget och våra tränare. Jag är övertygad om att vi som lag inte har nått vår högstanivå än och det ska bli spännande att vara med på resan kommande säsonger. Kort och gott är jag stolt över att förlänga min tid i gulsvart, säger hon i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Andreas Palicka tillbaka i handbolls-VM

LÄS OCKSÅ: Fem punkter efter Sveriges seger mot Ungern

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.