IK Sävehof överlägsna mot Lugi

IK Sävehof vann överlägset mot Lugi. 38–26 slutade matchen i Lund, under vilken Partilledamerna växlade upp under andra halvlek.

ANNONS
|

Det var Lugi som vann ”kampen” om Bella Gulldén nyligen. Den förre landslagsstjärnan, Sveriges främsta någonsin, skrev i veckan på för Lundaklubben och ansluter inför nästa säsong.

Men när det vankades match var det Gulldéns tidigare klubb IK Sävehof som drog det längsta strået. Och det strået var långt.

Det slutade med storseger för Partilledamerna, men började jämnt.

Båda lagen hade fick känna på att ha ledningen under den första halvleken, men inget av dem lyckades förvalta övertaget när man väl fick det.

Slarviga passningar, brända straffar och räddningar från de båda lagens målvakter såg till att varken Sävehof eller Lugi lyckades införskaffa sig en ledning som var större än tre bollar.

ANNONS

Vid pausvila ledde IK Sävehof således med knappa 17–16.

I den andra halvleken fortsatte slarvfelen och de brända chanserna för Lugi, samtidigt som Sävehof fortsatte att trumma på.

Sävehof vann överlägset

Partillelaget har under stora delar av säsongen haft en tendens att växla upp när det väl behövts – och onsdagens match var inget undantag.

Som alltid var Jamina Roberts en stor del av forceringen. Tillsammans med det danska framtidsnamnet Laura Jensen var landslagsstjärnan framträdande i målskyttet under matchen. Samtidigt stod Wilma Kroon Andersson var stabil i Sävehofmålet och räddade omkring 44 procent av skotten.

Till slut blev det, som konstaterat, inte särskilt jämnt, utan Sävehof segrade med klara 38–26.

Desto sämre gick det för bottenlaget Redbergslids IK som föll med 21–30 borta mot IFK Skövde.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS