IK Sävehof segrade i dramatiskt derby mot Redbergslid

Målfest och drama in i det sista. IK Sävehof segrade till slut i derbyt mot Redbergslids IK med 29-27.

|

Redbergslid fick en tung start i derbyt mot IK Sävehof och fem minuter in i matchen låg man redan under med tre mål.

Men de vita eleganterna reste sig och efter starka aktioner från både Vasko Ševaljević och Linus Lövgren lyckades man komma ikapp och kvittera drygt halvvägs in i den första halvleken.

Därefter var det några minuter då Sävehof allt som oftast tog ledningen, för att sen se Redbergslid svara med en snabb kvittering. Men RIK nöjde sig inte där, efter slarv från rivalen lyckades man även både ta och utöka ledningen i matchen.

RIK såg ut att få gå till pausvilan med flera måls ledning, men så blev det inte. I stället sjabblade man till det i slutskedet av den första halvleken – vilket ledde till att Sävehof kunde äta sig ikapp i målskyttet.

Efter 30 minuter spelade stod det 16-15 till Redbergslid.

– Jag tycker vi börjar väldigt bra, vi springer väldigt mycket och har en ganska bra ledning. Men efter minut 10 gör vi det inte bra, helt enkelt, säger Sävehofs Ponuts Brolin till C More.

I Redbergslid-lägret var man lite nöjdare, men inte helt belåtna trots allt.

– Jag tycker den (halvleken) är bra, men vi märker att så fort vi slarvar framåt så straffar de oss otroligt. Jag tycker det är där som det stora ligger, att vi måste vara bättre framåt och mer disciplinerade, säger Linus Lövgren.

Det märktes på planen att det var ett derby. För sett till tabellen, där Redberglid ligger i botten och Sävehof i toppen, borde det inte varit en jämn tillställning.

Men inget lag vek sig en tum och Sävehof återtog ledningen, ja då hakade Redbergslid på och var hack i häl.

Matchen blev en riktig rysare, för när det såg ut som att Sävehof skulle rycka rejält och ta en säker seger så vaknade Redbergslid till liv återigen.

IK Sävehof segrade efter stort drama

Med en halv minut kvar att spela hade Sävehof endast ledningen med ett måls marginal. Men då klev Pontus Brolin fram och slog spiken i derbykistan genom att sätta målet som innebar att Partilleherrarna segrade med 29-27.

För RIK innebär den tunga förlusten att man fortsatt ligger längst ner i tabellen. Nu väntar ett minst sagt intressant och viktigt möte då man möter nästjumbon Malmö på söndag.

– Vi har inte marginalerna med oss den här gången, men vi får ta revansch snabbt i övermorgon. Det är bara att ladda om, så kör vi, säger Mario Lipovac.

För Sävehofs del innebar segern att man knappar in på tabellettan IFK Kristianstad.

– Det är två poäng in i dag. Jag tycker att vi krigar på hela matchen, både bakåt och framåt. RIK bjuder verkligen upp till dans i dag, så jag är nöjd, säger målvakten Oscar Sävinger.

Ett tredje Göteborgslag spelade under fredagskvällen, nämligen Önnereds HK. För dem blev det ett kryss i form av 28-28 borta mot IFK Skövde.