IK Sävehof fortsatt obesegrat – bortaslog IFK Skövde

IK Sävehof har ännu inte förlorat den här säsongen. Under fredagen besegrade man IFK Skövde med 30–27 – mycket tack vare en målfarlig duo i form av Elias á Skipagötu och Olle Ek.

|

Två matcher, en seger och en oavgjord. Sävehof hade tagit bussen från Partille till Skövde för att förlänga den obesegrade sviten.

Matchen blev av den grinigare varianten. Det var två västgötska lag som vägrade vika sig en tum, det small inte sällan rejält i närkamperna, och trots att det var långt från fullsatt var det en påtagligt ljudkuliss i Arena Skövde.

– Det är två lag med frustande tjurar som släpps lös här, konstaterar C Mores expert Charlie Sjöstrand.

Men när det inte bråkades, knuffades och munhöggs spelades det en handboll där IK Sävehof drog det längsta strået under den första halvleken.

Partillegänget gick till pausvilan med en tremålsledning. Dels på grund av en vass offensiv där främst stortalangen Elias á Skipagötu levererade fem mål, dels på grund av en ineffektivitet hos Skövdelaget i kombination med bra målvaktsspel från Bertram Obling.

– Vi hänger ihop bra försvarsmässigt och sen får jag lite självförtroende av ganska lätta räddningar, säger dansken till C More.

Show av Skipagötu och Ek

Bertram Obling fortsatte att storspela i det gulsvarta målet och inledde mer eller mindre andra halvleken med en stark straffräddning – samtidigt gjorde även IFK-målvakten Victor Skjellerupp Bang några svettiga räddningar.

Stora problemet för hemmalaget Skövde var dock att man, med en kvart kvar av matchen, inte hade fler än tre (!) målskyttar i sitt lag – bredden saknades. Trots detta höll man jämna steg med Sävehof och flåsade Partillegänget i nacken.

Men anförda av en färöisk trollkarl i form av Elias á Skipagötu och nyförvärvet Olle Ek, de satte 15 mål tillsammans, höll Sävehof undan och segrade med 30–27.

– Jag tycker vi håller ihop det ganska fint både fram och bak. Det är en jäkligt tajt match och vi lyckas ha några bollar upp hela andra. Det är jäkligt bra att hålla det och vi var skarpa på slutet, säger Olle Ek till C More efter matchen.

Om sin egen insats sa han:

– Jag hamnar i lägena som jag tycker om, antingen får man köra eller så får man byta. Men det gick ju vägen i dag.

Hyllas bör även andremålvakten Simon Möller som byttes in och räddade två frilägen. I och med segern är Sävehof fortsatt obesegrat under inledningen av säsongen.

Önnered föll – Alingsås segrade

Lika lyckosamma var inte Önnereds HK under fredagskvällen. Göteborgarna föll i en jämn match mot Ystads IF med 25–27.

Hemma i Estrad tog Alingsås emot Lugi och där hade vänsternian Mathias Pedersen och Johan Nilsson hade målfest när man segrade med 28-23.