Hyllningen: "Han har en kapacitet som är helt enorm"

En räddningsprocent på 62 och flera viktiga parader. Tobias Thulin agerade vägg när RIK på nytt tog två poäng. – Han har en kapacitet som är helt enorm, säger RIK-tränaren Jasmin Zuta om målvaktstalangen.

ANNONS

Han har gjort en strålande säsong så här långt. Oc när Redbergslidtog sig an slutspelsjagande Ricoh, med RIK-legendaren Martin Boquist på tränarbänken, i Lisebergshallen klev Tobias Thulin fram än en gång för eleganterna.

Med flera viktiga räddningar var målvaktstalangen en av nyckelfigurerna när RIK återigen stod för en imponerande laginsats och tog en säker seger med 27-17.

– Vi hade bra kontroll på det i stort sett hela tiden, det känns väldigt bra, säger Tobias Thulin efter matchen.

"Hans spel avgör det här"

Och det var aldrig något snack. RIK rivstartade och gick tidigt upp i ledning med 6-1. Ricoh närmade sig ett par gånger målmässigt, men varje gång gästerna såg ut att kunna få kontakt la RIK i en högre växel. Inte sällan efter att Tobias Thulin hade lagtgrunden med fina räddningar.

ANNONS

– I den här matchen visar han verkligen vilken kapacitet han har. Jag tycker att det är hans spel tillsammans med vårt försvarsspel och vår skicklighet i omställningsspelet som avgör det här, säger tränare Jasmin Zuta.

Han fortsätter:

– Han har en otrolig form just nu. Och det sjuka med det här är att han bara är i början av sin karriär. Hur bra kan han bli egentligen? Vi får se, men jag tror han kommer bli landslagsaktuell väldigt snart. Han har en kapacitet som är helt enorm. Det är nästan löjligt så bra han är.

"Har blivit mycket mer stabil"

Thulin själv tar dock hyllningarna med ro.

– Haha, jag vill inte säga så mycket. Självklart är det kul att höra och det hade varit roligt att få vara med i landslaget, men det är ingenting jag tänker på. Jag vill bara fokusera på att göra det så bra som möjligt.

Men har du varit i bättre form?

– Hela säsongen har känts bra. Både för laget och för egen del. Jag har blivit mycket mer stabil. Tidigare har jag blandat mycket mer i mina prestationer. Det har varit höga toppar och djupa dalar. Så är det inte lika ofta nu. Jag har fått stort förtroende och det tror jag hjälper mig. Sedan har man blivit ett år äldre också. Det har gjort gott för mig.

ANNONS

I förra omgången mot Alingsås tog RIK en prestigevinst och efter segern mot Ricoh fortsätter mesta mästarna att ånga på i tabelltoppen.

Hur långt kan det här räcka, känner du nu?

– Vi får se. Det är i slutspelet det gäller, men vi vill nå en semifinal där till att börja med, sedan får vi ta det därifrån, avslutar Thulin.

ANNONS