Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Hoppfullt om spel för Nielsen mot Portugal

Under fredagen inleder det svenska landslaget mellanrundan med match mot skrällaget Portugal.
Nyckelspelaren Jesper Nielsen är på väg tillbaka efter knäskadan och Albin Lagergren är inte återinskriven i truppen – än.

Inför Sveriges första match i EM:s mellanrunda i Malmö mot Portugal handlar mycket om skador – vilka av stjärnorna finns tillgängliga för spel?

Försvarsstjärnan Jesper Nielsen missade förra matchen, mot Polen, på grund av en knäskada.

Lagkaptenen Jim Gottfridsson klev av samma match med smärtor.

Lagets enda vänsterhänta högernia Albin Lagergren skrevs ur truppen efter första matchen på grund av en fotskada.

Under torsdagen kom positiva besked kring de två första.

Hur är läget med Nielsen?

– Bra. Både i går och i dag har han gjort lite tester. Han ska röra lite på sig i dag på träningen så får vi se vad det säger, men både han och medicinska teamet är väldigt positiva.

Tränar han fullt?

– Det är fyra matcher på sex-sju dagar så vi måste vara kloka med vilken belastning vi lägger. Det blir kontrollerad belastning med medicinska teamet som har koll. Vi får se vilken situation vi sätter honom i om det blir i spel eller kontakt på annat vis. Det är inte så att vi kommer trycka honom i 90 minuter. Vi kommer se till att han får vila ordentligt.

Jim Gottfridsson är klar för spel på fredagen men kring Lagergren är läget fortsatt oklart. Andrésson meddelar att inga förändringar gjorts i truppen under dagen, alltså är Lagergren fortsatt utanför. Men skytten ska vara med under lagets träning på torsdagskvällen och det fortfarande finns chans till ändringar i truppen inför fredagens match.

"Trötta kroppar"

Kristjan Andrésson är fortsatt fåordig kring Lagergrens status. På frågan om han är redo för spel på fredag eller på söndag mot Norge hänvisar förbundskaptenen till landslagsläkare Daniel Jerrhag.

– Han har varit med på träningar innan också, men han är med mer i dag, säger Andrésson.

Några andra frågetecken?

– Nej, ingen fara inför matchen. Men de har skavanker. Det är trötta kroppar på en del. Vissa har spelat mer i de första tre matcherna, men det är gott humör och min förhoppning är att träningen löper på lugnt och att vi får ha alla till match i morgon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.