Henrik Signell.
Henrik Signell. Bild: LUDVIG THUNMAN

Henrik Signells hint om framtiden

Henrik Signell, 44, lämnar som förbundskapten efter OS och Lugi-tränaren Tomas Axnér tar över, det bekräftar Handbollsförbundet. Nu hintar den förre Sävehoftränaren om var han kan hamna i framtiden.
– Det kommer vara en presskonferens i Skövde i morgon, säger Signell.

ANNONS
|

Under tisdagen kom uppgifter från P4 Skaraborg om att Henrik Signell kommer ta över IFK Skövde och från Sportbladet att han skulle lämna rollen som förbundskapten för damlandslaget när kontraktet löper ut efter sommarens OS.

Senare under dagen bekräftades det senare av Svenska handbollsförbundet som presenterade Lugi-tränaren Tomas Axnér som ny förbundskapten.

– Det är väldigt ärofyllt, någonting jag drömt om sedan jag blev handbollstränare, säger Axnér till förbundets hemsida.

Tomas Axnér, 50, har meriter som spelare i bland annars Lugi och Bundesligaklubbarna Gummersbach och Minden. 2012 blev han tränare för Lugi och sedan 2015 är han tillbaka på den posten.

ANNONS

– Under de senaste åren har jag funderat mycket på att jobba med ett damlag och har haft en del seriösa anbud från starka klubbar i utlandet, så jag behövde inte lång betänketid när det här blev aktuellt. Jag har följt det svenska landslaget på plats i många mästerskap och kvalmatcher, har tittat mycket på Champions League och SHE och har bra koll på ungdomslandslagen efter att ha följt dem i mästerskapen på somrarna, säger han till förbundet.

Axnérs kontrakt sträcker sig över OS 2024.

Hinten om framtiden

Henrik Signell har alltså fortfarande ett OS kvar att spela och där hoppas han att nå dit han ännu inte nått som förbundskapten.

– Jag vill gärna avsluta med den där medaljen – det är viktigt att tillägga. Jag kommer fortsätta att göra mitt jobb på samma sätt. Jag kommer göra mitt yttersta för att vi ska nå så långt som möjligt.

Hur ser du tillbaka på din tid som förbundskapten hittills?

– Jag ser det som väldigt positiva år där jag har fått vara med om handboll på yttersta världsnivå. Vi har etablerat oss, kanske inte i den yppersta toppen, men i topp-åtta – det är så många lag som är med och konkurrerar.

ANNONS

Signell berättar att det var på ett bra sätt som han och Svenska handbollsförbundet valde att avsluta samarbetet och att han önskar sin efterträdare lycka till.

Men vad vill han då säga om framtiden?

– Det kommer vara en presskonferens i Skövde i morgon ... Så får vi se om det är jag eller någon annan som står där, säger Henrik Signell.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS