August Wiger gjorde fem mål när Redbergslid körde över Hallby.
August Wiger gjorde fem mål när Redbergslid körde över Hallby. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Hemmaspöket borta för Redbergslids IK

Första sju hemmamatcherna slutade i en oavgjord och sex förluster, men nu har Redbergslids IK börjat ta poäng i Scandinavium.
– Det har blivit positivare och bättre attityd i gruppen nu när vi börjat vinna, säger August Wiger efter överkörningen av IF Hallby.

ANNONS
|

Det är ingen överdrift att påstå att Redbergslids IK fick en mardrömsstart på säsongen – sett till spelet på hemmaplan.

Men nu har det börjat vända för RIK.

Efter sju raka matcher i sin hemmaborg utan att kunna knipa en seger har det blivit derbyvinst mot Önnered, en poäng mot Sävehof och nu körde laget över Hallby för att ta poäng i Scandinavium för tredje matchen i rad.

– Det känns betydligt bättre nu för alla i laget. Det är positivare känsla överallt. På träningar, i omklädningsrummet, alla är glada liksom. Det är ingen som mår jättebra när man bara förlorar. Det har blivit positivare och gladare attityd när vi börjat vinna igen så det är jättekul, säger Redbergslidspelaren August Wiger.

ANNONS

Hur mycket märker man av den attitydskillnaden på planen?

– Jag tycker att man känner att man har självförtroende att göra det man brukar göra. Man tänker inte att någon annan ska göra det och man känner stödet från gruppen. Det är stor skillnad på att känna att man har ett lag som backar en och att känna att man inte har det, säger Wiger.

Det blev aldrig riktigt spännande när Redbergslid fick besök av Hallby. Hemmalaget började visserligen lite trevande, men kunde trots det gå till halvtid med en 15-10-ledning och därifrån skulle det aldrig bli spännande.

– Jag tycker inte riktigt vi kommer till i början, men behåller lugnet och fortsätter. Vi börjar komma upp nu. Vi visste att hur de skulle spela och försökte utnyttja deras svagheter vilket jag tycker att vi gjorde, säger Wiger.

Blev femmålsskytt

Det blev till slut 29-20 till Redbergslid där Emil Mellegård var vassaste målskytt med sex fullträffar följd av just August Wiger som skickade bollen i nätet vid fem tillfällen.

– Det känns ganska stabilt. Jag var nere några matcher, men det börjar kännas bra nu så det handlar bara om att försöka hålla uppe det här nu, säger Wiger.

Segern gör att Redbergslid nu börjar sätta press på Lugi, Sävehof och Ystad som just nu sitter inne på de sista slutspelsplatserna i tabellen.

ANNONS

– December blir viktigt nu när det är mycket matcher och vi har en bra känsla, säger August Wiger.

ANNONS