Heids Christer Karlsson vill att SHE skjuts framåt

Sex spelare sitter i karantän efter att ha blivit smittade av coronaviruset. Då stänger BK Heid ned elitverksamheten och säger nej till spel på fredag – trots förbundets önskan.
– Vi är mitt i en pandemi och ingen i Heid gör det här med flit, säger han.

ANNONS
|

BK Heid har tvingats stänga ner sin elitverksamhet.

Detta efter att flera spelare blivit smittade av coronaviruset. Klubben hade inget val än att sätta stopp.

– Vi har klarat oss jättebra hela året medan andra lag har haft det. Nu tog det tag i oss, säger Christer ”CK” Karlsson, sportchef i Heid.

Det hela upptäcktes när två spelare testade positivt och klubben misstänkte att det skulle finnas fler smittade. Under måndagen testades flera andra spelare positivt och då var det ett enkelt val.

– Vi hade inget alternativ. Nu har vi ju match på fredag som förbundet vill att vi ska spela. Det har vi sagt blankt nej till och vi hoppas Skuru vill flytta den matchen. Det känns helt idiotiskt att åka land och rike runt med smitta i en trupp, säger Karlsson.

ANNONS

LÄS MER:Över en tredjedel av klubbarna drabbade – så stor är smittspridningen i elitidrotten

Stänger ned verksamheten i en vecka

Hur länge är elitverksamheten stängd?

– Vi gör så att vi stänger fram till måndag nästa vecka och sen testar vi igen. Då har det gått sju dagar i karantän och om alla test då är negativa och vi inte fått fler fall så tänker vi att vi börjar igen då. Då har vi en vecka på oss att förbereda oss till nästa match.

Det är upp till er och Skuru att få nästa match flyttad?

– Ja, förbundet hjälper oss inte där så det får vi göra själva. Det var många matcher som flyttades i höstas och nu känns det som att det är bråttom att serien ska hinna spelas färdigt. Vi har en serie som nu är slut runt nionde mars och det är grymt tidigt. Vi kan utan problem hålla på längre.

– Vi är mitt i en pandemi och ingen i Heid gör det här med flit. Vi vill inget hellre än att spela handboll.

LÄS MER:Smittskyddsläkaren om idrottsöppningen: “En riskmiljö för smittspridning”

Hoppas på seriens slut flyttas

Tidigare under säsongen har ”CK” varit tydlig med att han velat stänga ner serien. Något som han inte tycker är den bästa lösningen i dagsläget.

– Jag tycker att serien ska spelas färdigt nu. Vi har tillräckligt med tid för att flytta matcher och ändå hinna färdigt. Skjuter vi sista omgången av serien ett par veckor så kommer vi ändå hinna med slutspelet utan några problem, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Om vi skulle stängt ner serien då skulle vi ha gjort det för länge sedan.

Men inte längre?

– Nu säger experterna att smittan går ner i samhället igen och då tycker jag inte det. Samtidigt har de ju stängt ner toppidrotten i Norge i 14 dagar. Som sagt, om vi skulle stängt ner då borde vi ha gjort det tidigare.

LÄS MER:När coronan kom till Ahlafors – klubben som anklagades för att ha fört smittan till västkusten

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS