Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Johanna Flygelholm var en av Heid-hjältarna som säkrade en plats i SHE även nästa säsong.  Bild: MICHAEL ERICHSEN
Arkivbild. Johanna Flygelholm var en av Heid-hjältarna som säkrade en plats i SHE även nästa säsong. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Heid tog chansen – säkrar plats i SHE nästa säsong

Heid spelar SHE-handboll även nästa säsong.
Detta efter att ha besegrat Aranäs med 3–1 i matcher.
Den avgörande matchen vanns efter stor dramatik.

Det har varit jämna möten mellan Heid och Aranäs i kvalet till SHE. Aranäs tog hem det första mötet, men de i två senaste mötena har Heid varit starkast. Den senaste matchen krävde förlängning för att kunna skilja lagen åt.

Resultaten innebar att Heid under fredagen hade chansen att säkra SHE-platsen även till nästa säsong. Man inledde också starkast, då man kunde gå ifrån till en 5–1-ledning.

Sedan åt sig Aranäs successivt in i fajten. Efter att ha fått stopp på Heids anfallsspel kunde man krypa ikapp – och förbi. I halvtid stod det 12–11 på resultattavlan.

– Det är svängigt, konstaterade Heids Ebba Lundstedt i C More.

Stor dramatik

Den andra halvleken blev lika svängig, och lagen turades om att hålla i taktpinnen. Det såg länge ut som att det skulle bli en femte avgörande match. Men med tre minuter kvar av spela lade Heid in en högre växel.

Man gasade ifrån – och kunde vinna med 28–25.

Därmed spelar Göteborgslaget i SHE även nästa säsong. När detta stod klart stormade avbytarna planen, och hoppade segerrusigt runt i ring.

– Mot slutet är vi bäst när det gäller. Det är det som gör att vi vinner matchen, säger femmålsskytten Ebba Wedenby till C More, och avslutar:

– Att vi vi kan lyckas hålla oss kvar i SHE betyder jättemycket. Med det här gänget är det helt fantastiskt att vi får avsluta säsongen på bästa sätt. Som vinnare.

LÄS OCKSÅ: Aranäs HK kopplade ett grepp om SHE-kvalet mot BK Heid

LÄS OCKSÅ: Dubbla Göteborgskrossar – Nasser med makalös räddningsprocent

LÄS OCKSÅ: Ny Sävehofkross – klart för semifinal

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.