Elin Hallagård.
Elin Hallagård. Bild: Petter Trens

Heid körde över Skövde: "Blev större siffror än vi trodde"

Succé under försäsongen. Succé också i SHE-premiären. Heid hade mosat Skövde redan i paus.
– Det känns som att vi har kommit på rätt spår snabbt, säger Elin Hallagård.

ANNONS
|

Åtta vinster och ett kryss på nio matcher. BK Heids försäsong var alldeles lysande.

Så också söndagens ligapremiär borta mot Skövde.

16–9 i paus blev 29–18 till slut.

Imponerande.

– Jag tycker att vi gjorde en stabil match. Vi släppte in få mål, "Mirre" (Miranda Nasser Ajbisheh) var bra i målet, vi stod bra i försvaret, gjorde få tekniska fel, var noggranna framåt, satte många lägen ...

Slå ihop allt det där och det blir bra.

– Ja!

Elin Hallagård småskrattar.

Hon bankade förövrigt in flest mål för Heid, sju stycken.

– Vi hade en go känsla under försäsongen och ville rida vidare på den – vilket vi lyckades med. Att vinna med elva mål var kanske större siffror än vi trodde, men det är ju positivt!

ANNONS

Varför går det så bra för er just nu?

– Det beror nog på många faktorer. Jag tycker att vi har ett väldig bra lag och vi har lyckats få ihop det ganska snabbt. Det är klart att vi har många bitar kvar att jobba på, men vi känner oss trygga med varandra.

Hur bra kan det bli när allt sitter på plats?

– Svårt att säga. Vi har sagt att vi har som mål att ta oss till slutspel. Det känns fortfarande rimligt eftersom vi vann i dag. Det gäller att vi fortsätter på det här spåret, att vi fortsätter känna att vi tror på det vi gör.

Bakom Elin Hallagård noterades Jessica Ehrnbring för sex mål, Elin Svensson för fyra och Linnéa Lindfeldt för tre. Bara för att förlänga skyttelistan en aning.

I nästa omgång ställs Heid mot Sävehof.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS