Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Bild: FREDRIK AREMYR
Arkivbild. Bild: FREDRIK AREMYR

Heid krossade i bottenmötet

Heid var chanslöst i bottenmötet. Göteborgarna föll med 36–20 mot VästeråsIrsta och har ännu inte tagit en endaste poäng under säsongen.

Heid har knappast haft någon bra start på SHE-säsongen och inför lördagen hade Göteborgarna inte mäktat med att knipa en endaste poäng på sju matcher.

Logiskt nog hamnar man då längst ner i tabellen.

Därav var bottenmötet med VästeråsIrsta som inför matchen låg placerade på en tiondeplats – men som hade vunnit två av sina tre senaste matcher – av stor vikt.

Matchen inleddes jämnt och även om gästerna från Västmanland hade ledningen så hängde Heid ändå med i svängarna – till viss del.

Men efter knappa kvarten tappade Göteborgslaget spelet helt och inom loppet av fem minuter blev 7–9-underläge till 7–14.

Det fanns mycket handboll kvar att spela, men faktum var att matchen där och då. Heid satte förvisso ytterligare sju mål innan första halvleken var över, men i och med ett obefintligt försvarsspel släppte man även in ytterligare åtta mål.

14–22 i paus.

Det blev inte bättre i den andra halvleken, raka motsatsen – om man ska vara ärlig. Heid mäktade inte med att sätta mer än sex mål i den andra halvan, mycket på grund av storspelande målvakten Elin Lindblom som stoppade över 50 procent av skotten.

Samtidigt ångade VästeråsIrsta på som aldrig förr.

Heids förlust slutade med förkrossande 20–36.

Så mycket bättre gick det inte för Kungälvs HK som tog emot topplaget och guldkandidaten Skuru IK.

KHK låg under med 11–15 i paus, men tappade rejält i andra och förlorade med 23–31.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.