Arkivbild.
Arkivbild. Bild: FREDRIK AREMYR

Heid krossade i bottenmötet

Heid var chanslöst i bottenmötet. Göteborgarna föll med 36–20 mot VästeråsIrsta och har ännu inte tagit en endaste poäng under säsongen.

ANNONS
|

Heid har knappast haft någon bra start på SHE-säsongen och inför lördagen hade Göteborgarna inte mäktat med att knipa en endaste poäng på sju matcher.

Logiskt nog hamnar man då längst ner i tabellen.

Därav var bottenmötet med VästeråsIrsta som inför matchen låg placerade på en tiondeplats – men som hade vunnit två av sina tre senaste matcher – av stor vikt.

Matchen inleddes jämnt och även om gästerna från Västmanland hade ledningen så hängde Heid ändå med i svängarna – till viss del.

Men efter knappa kvarten tappade Göteborgslaget spelet helt och inom loppet av fem minuter blev 7–9-underläge till 7–14.

ANNONS

Det fanns mycket handboll kvar att spela, men faktum var att matchen där och då. Heid satte förvisso ytterligare sju mål innan första halvleken var över, men i och med ett obefintligt försvarsspel släppte man även in ytterligare åtta mål.

14–22 i paus.

Det blev inte bättre i den andra halvleken, raka motsatsen – om man ska vara ärlig. Heid mäktade inte med att sätta mer än sex mål i den andra halvan, mycket på grund av storspelande målvakten Elin Lindblom som stoppade över 50 procent av skotten.

Samtidigt ångade VästeråsIrsta på som aldrig förr.

Heids förlust slutade med förkrossande 20–36.

Så mycket bättre gick det inte för Kungälvs HK som tog emot topplaget och guldkandidaten Skuru IK.

KHK låg under med 11–15 i paus, men tappade rejält i andra och förlorade med 23–31.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS