Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Arkivbild. Bild: PETTER ARVIDSON
Arkivbild. Bild: PETTER ARVIDSON

Heid klarade kvalplats – trots förlust

Nedflyttning eller kval för Heid. Det skulle avgöras under fredagen. Trots förlust mot Boden fick laget fira när Sävehof hjälpte laget till kvalplats genom sin seger i Partille.
– Det ska vi vara otroligt tacksamma över, säger Heids Kristina Bundsen.

Heid gick in i den sista omgången i SHE med målet att knipa en kvalplats och slippa direkt nedflyttning. Inför matchen låg Boden på nedflyttningsplatsen och det var just Boden som stod för motståndet för Heid. Två poäng skiljde lagen åt och mellan dem låg Kristianstad. För att fixa kvalplatsen på egen hand behövde Heid seger eller oavgjort. Skulle de förlora skulle Sävehof kunna rädda laget kvar genom en seger över Kristianstad.

Och till slut fick Heid tacka Sävehof, som besegrade Kristianstad, för hjälpen.

I första halvlek kopplade Heid ett litet grepp om matchen och gick till paus med ledning 14-10. Med kvarten kvar av matchen var Boden ikapp och snart även förbi. Hemmalaget vann till slut med 27-26.

– Det såg väl bra ut till en början men vi orkade inte hålla i det. De kom ikapp och så orkar vi inte hela vägen. Det är väldigt tråkigt, säger Heids Kristina Bundsen.

LÄS MER: Här är årets Göteborgslag i SHE

Det blev till slut två lag som kunde fira i Boden för fredagens resultat innebär att Kristianstad åker ur SHE samtidigt som Heid, Boden och Skövde får kvala för att hålla sig kvar i högstaserien.

– Det är jätteskönt, det ska vi vara otroligt tacksamma över. Men vi hade ju gärna velat åka härifrån med två poäng extra och en bättre placering.

Har ni hunnit fundera något på kvalet som kommer?

– Nej, vi har haft allt fokus på matchen som var idag, säger Bundsen.

Kvalmotståndet avgörs efter att allsvenskans sista omgång spelats under lördagen. Klart är att GT Söder går direkt upp till SHE efter seger i allsvenskan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.