Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Heid föll mot Kristianstad – riskerar direktnedflyttning

BK Heid riskerar direktnedflyttning till allsvenskan.
Allt avgörs i sista omgången efter att man förlorat med 31–26 mot Kristianstad.

Ett Göteborgslag kommer att få lämna SHE direkt efter säsongen – ett lag kommer att kvala. Den stora frågan är bara ifall det blir nykomlingen Kärra HF eller BK Heid?

Under torsdagen hade dock det sistnämnda laget chansen att avgöra den kampen och skicka ner lokalrivalen från Hisingen, men så blev inte fallet.

I stället stod BK Heid för en blek insats borta mot Kristianstad.

Göteborgarna hade direkt svårt att få in bollen i mål. Var det inte Ronja Gustafsson i Kristianstadmålet som räddade bollen så gick den utanför eller i blockerande spelare.

Vilket ledde till att Heid låg under med sex mål (4–10) efter 15 minuter spelade. Slarvet framåt fortsatte och gropen som göteborgarna hade grävt blev allt djupare.

Matchen såg därmed länge avgjord ut, men Heid lyckades rycka upp sig och närma sig i målskyttet. Som närmast var man med cirka fem minuter kvar att spela – då var det endast tre mål som skiljde lagen åt.

Heid förlorade – riskerar direktnedflyttning

Det kunde blivit två mål då Rebecka Karlsson i Heid fick stega fram mot strafflinjen. Men vänsternian satte bollen i stolpen och därmed var sista möjligheten till en kvittering mer eller mindre förlorad.

Matchen slutade 31–26 till Kristianstad.

I och med detta säkrade Kristianstad sitt kontrakt i SHE, samtidigt som Heid alltså fortfarande riskerar direktnedflyttning.

Allt avgörs i den sista omgången. Vinner Heid sin match mot tabelltrean Kungälv, ja då blir det ”bara” negativt kval. Skulle man däremot förlora, samtidigt som Kärra HF besegrar Kristianstad, ja då är det Kärra som får kvala och Heid som åker ut direkt.

I övriga matcherna föll Önnered damer hemma mot Höör med 18–24, samtidigt som Kungälv förlorade mot Lugi med 22–27.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.