Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Towe Andersson. Bild: MATHIAS BERGELD
Towe Andersson. Bild: MATHIAS BERGELD

Heid bröt mardrömssviten mot Lugi

Heids stjärnor klev fram stort mot Lugi på lördagen. Towe Andersson och Elin Hallagård briljerade när göteborgarna avfärdade tabellfyran Lugi med 33–28.
Därmed har Heid besegrat Lugi för första gången sedan januari 2015.

När nio minuter hade avverkats i Heidhallen låg hemmalaget visserligen under med 5–6 – men Towe Andersson kunde inte låta bli att bjuda på ett leende. Niometersspelaren hade själv gjort fyra av målen, assisterat till det sista – och därmed sett till att hålla tabellfyran Lugi inom räckhåll.

– Vi hade en bra känsla redan innan matchen. Även om vi låg under lite i början så stressade vi aldrig upp oss, säger hon själv efteråt.

Heidkamraterna tog också rygg, och medan Miranda Nasser spelade upp sig i målet efter en lite tyngre start kunde spelare som Elin Hallagård och Linn Hansson var effektiva framåt – och måla sig förbi de skånska gästerna.

– Elin gör det ju alltid grymt bra. Springer hela matchen non stop och gör ett grymt jobb över allt, konstaterar Towe Andersson.

"Många som är med och drar"

Heid kunde gått till paus i en större ledning – men glödheta Lugispelare som Hanna Flodman (sex mål) såg till att det stannade vid 17–15.

Andra halvlek började också med Towe Andersson i blickfånget. Det gjordes mål (hennes 9 baljor var flest på plan), det passades – och när det behövdes var hon även där och bröt en och annan kontring bakåt.

Lugi höll jämna steg till en början, men detta var Heids dag – och när Sara Larsson Fridman la in sin extra växel blev det för mycket för gästerna. 21-åringen stod bland annat för tre mål i rycket från 21–20 till 27–22. Ett gap som tabellfyran Lugi aldrig kunde täppa igen.

– Fridman gör några viktiga mål där, men det är så himla många som är med och drar i den här segern, konstaterar niometersspelaren Andersson.

Mardrömstrenden bruten

Matchen slutade 33–28, vilket inte bara innebär att Heid rycker en aning från slutspelsstriden: det betyder också att göteborgarna slår Lugi för första gången efter nio raka förluster mot Skånelaget.

– Och för mig är det första segern mot Lugi nånsin! Så det var en väldigt rolig seger. Lugi är ju ett av lagen man tänkt ska utmana toppen, de har bra spelare på alla positioner och gör mål överallt, säger Andersson.

Även om Heid nu faktiskt närmar sig den övre halvan (nu är det fyra poäng upp till Lugi på fjärdeplatsen) så har målet inför säsongen inte reviderats.

– Vårt mål har ju varit att komma till slutspel, sedan om det blir åttonde plats eller fjärde, det är egentligen inte väsentligt, säger Towe Andersson och fortsätter:

– Men varje poäng vi kan knipa, inte minst av topplagen, är ju jätteviktiga för att dra ifrån botten.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.