Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Heid bjöd på superskräll – besegrade tabellettan Sävehof

Heid hade endast två segrar inför fredagen – då den tredje bärgades efter en 21–19-seger.
Motståndet? Det stod tabellettan IK Sävehof (!) för.

Heid har legat hopplöst i botten av tabellen från ända sedan SHE-säsongen drog igång i höstas. Göteborgslaget har fått se sig besegrat gång på gång och inför lördagen hade man endast mäktat med att vinna två matcher.

Så när IK Sävehof, tabellettan som endast förlorat en match på hela säsongen, skulle komma på besök var det väl bara att vifta med den vita flaggan?

Knappast. Heid hade annat i tankarna.

Ett annars så offensivt skickligt Partillegäng, som saknade landslagsstjärnan Jamina Roberts, fick se sig själva totalt nedstängda i anfallet.

Heids målvakt storspelade

Heid byggde en mur i försvaret och släppte inte till över huvud taget. Samtidigt som målvakten Miranda Nasser fullkomligt storspelade mellan stolparna – när väl matchen skulle vara över hade hon räddat över 50 procent av alla Sävehofs skott.

Sofie Börjesson i Sävehofs mål hade en nästan lika stark kväll, vilket gjorde att det blev en målfattig tillställning. Partilledamerna var laget som gick till pausvila med uddamålsledningen (9–10) – men Heid skulle komma tillbaka.

Sävehof hade fortsatt svårt att få igång sitt anfallsspel och var det inte Nasser som stod i vägen så var det målramen eller slarvfel som gjorde att man inte kunde varken utöka ledningen eller behålla den.

Dunderskrällen fullbordades

Till slut blev det en rafflande avslutning. Men Heid, som införskaffade sig ledningen med kvarten kvar att spela, stod pall för den gulsvarta forceringen och fullbordade praktskrällen.

Slutsiffrorna landade på 21–19.

Desto bättre gick det för Sävehof-herrarna som besegrade Hallby hemma i Partille arena med klara 30–28.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.