Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Heeringson vände matchen åt RIK

Mötet mellan RIK och Guif var en tämligen jämn historia – tills målvakten Tony Heeringson kom in i den andra halvleken. Men en räddningsprocent på 81 (!) såg han till att hemmalaget vände och vann med 33-25.

Därmed har Redbergslid häng på andraplatsen i serien inför slutspelet.
För att nå dit måste Hammarby besegras borta i sista matchen samtidigt som Lugi ska förlora hemma mot Karlskrona.

Inget busenkelt scenario, men möjligheten finns – åtminstone till vinst för RIK som har överraskat många den här säsongen, inte minst med sin ork i slutet av matcherna.
Mot Guif hemma i Lisbergshallen såg det dock ut som att det skulle bli en förlust.
Förvisso ledde De vita eleganterna med 16–15 i paus, men i början av andra tog Eskilstunalaget för sig allt mer och hade ledningen med tre bollar en bit in i halvleken.
Det var i den vevan som tränaren Jasmin Zuta valde att ta in målvakten Tony Heeringson.
Ett genidrag.
Heeringson storspelade, gjorde den ena omöjliga räddningen efter den andra och det tog en rejäl stund innan Guif fick hål på honom.
Heeringson hade otroliga 81 i räddningsprocent. Till Cmore sa han:
– Får man chansen så får man ta vara på den, förklarade han som den här säsongen har varit nummer två efter skicklige Tobias Thulin.

Men med inhoppet mot Guif visade Heeringson med all tydlighet att RIK har två mycket bra målvakter inför stundande slutspel.
– Jag kände att jag hade ett bra lugn i dag, då är det lättare att vänta in skytten, säger Heeringson som en förklaring till varför det gick så bra. Han fortsatte:
– När det går bra taggar man till, då ökar självförtroendet och man blir ännu bättre, säger han.
Med Heeringsons vägvinnande spel blev det också stabilt framåt och RIK drog i från rejält i målprotokollet och i slutet var det rena lekstugan hos hemmalaget.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.