"Heder som står på spel"

Säsongens andra derby mellan Alingsås och Sävehof står på schemat. Efter förlust förra gången vill Alingsås Samuel Lindberg se en rejäl scenförändring.
– De ska inte få skratta på planen, säger han.

ANNONS

I september möttes lagen i Partille. Det slutade med en sexmålsseger till Sävehof. Det är ett revanschsuget Alingsås som nu tar emot de gulsvarta på sin hemmaplan.

– Det är så mycket inställning i handboll och de visade att de ville mer. Det ska de inte få göra nu, speciellt inte på våran hemmaplan. Det ska inte vara kul för motståndare att komma till Alingsås och de ska inte få skratta på planen.

Med två raka matcher utan seger söker Alingsås vinnarspåret igen.

– Vi är lite missnöjda med hur vi presterat det senaste. Det är väldigt många som vill visa att man kan bättre. Och senast mot Sävehof var många inte så påkopplade som vi ska vara. Så det är heder som står på spel.

ANNONS

LÄS MER:Möt Andreas Berg – svensk idrotts största citatmaskin

"Ska vara lite grinigt"

Att det är just Sävehof som står för motståndet gör matchen ännu viktigare att vinna menar Lindberg.

– Ja, faktiskt. Det är modersklubben för mig och andra i laget. Det är sådana här matcher man vill spela, det är helt underbart. Men mycket känsla och det ska vara lite grinigt nästan.

Han vet hur han vill att onsdagens match ska se.

– En intensiv första halvlek där vi ändå har kontroll. Sen får det gärna bolla lite men att vi fortfarande har kontroll och sen kontrar in de sista målen så vi vinner med fem mål eller uppåt. Det hade varit väldigt skönt.

Är det skönare än att vinna med ett mål efter dramatik?

– Just när det är Sävehof vill jag gärna vinna med mycket, det har jag inga problem med.

LÄS MER:Här är Göteborgs mest spännande spelare i Handbollsligan

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS