Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/7

"Har verkligen fått mersmak på derbyn"

Han har mött Alingsås i serien – nu ställs Robert Wedberg mot sin gamla klubb i slutspelet. – Man har ju verkligen fått mersmak för derbyn, så det ska bli otroligt kul, säger han.

Sävehof var illa ute i kvartsfinalen. Underläge 0-2 i matcher mot Redbergslid och nära förlust i tredje drabbningen. Men trots det lyckades Robert Wedbergs lag vända Göteborgsderbyt och till slut avancera vidare med 3-2 i matcher. Nu väntar ett nytt derby, mot Alingsås. Och efter en, enligt Robert Wedberg, välbehövlig viloperiod är Partille-laget laddat för en ny utmaning. 

– Man har ju verkligen fått mersmak för derbyn, så det ska bli otroligt kul med derby här igen, särskilt med tanke på att Alingsås har väldigt mycket publik. Sedan är det ett jättebra lag också. Vi känner varandra ganska väl. 

Och för tränaren har mötet en extra krydda. Wedberg har ett förflutet i Alingsås med finalspel och SM-guld på meritlistan. 

– Jag har mycket vänner i klubben och många av spelarna som jag hade i mitt lag spelar fortfarande i Alingsås. Det är sköna människor, och på så vis blir det lite extra. Men inte mer än så. När matcherna är igång är det inte något man tänker på. Då är de våra motståndare, det är något helt annat. 

Med tanke på din historia i klubben, är det något du kan dra nytta av i det här läget?
– Det får vi väl se, säger Wedberg och skrattar, innan han fortsätter: 
– Det finns det kanske, men så kan det ju vara åt andra hållet också. De kanske drar nytta av att jag är i Sävehof. Men jag tror inte det kommer handla om de här bitarna. Det är att få ihop helheten som säkert kommer bli avgörande. 

"Stärkta av bortasegrarna mot RIK"

Eftersom det är Alingsås som har hemmafördel i semifinalserien inleds slutspelsdrabbningen med match i Estrad. Och för ett finalavancemang kommer det, precis som i kvartsfinalen, krävas att Sävehof kniper en bortamatch. 

– Även om jag inte tror att borta/hemma kommer vara något som avgör det här, då båda lagen kommer ha stöd från läktarna oavsett var matcherna spelas, har laget så klart blivit stärkta av att ta två bortamatcher mot RIK. Hela avslutningen där gör att vi går in här med en skön känsla. 

Men Wedberg har stor respekt för motståndet. Och tränaren menar att det kommer bli viktigt att Sävehof får stopp på Alingsås omställningsspel. 
– Där är de absolut bäst. Försvar, snabba utkast och kontringar, där måste vi vara vaksamma. Blir det en sådan matchbild, då vinner man inte mot Alingsås. 

Inför mötet, vad tycker du talar för er?
– Lite grann samma saker som mot RIK. Att vi har många kompetenta handbollsspelare som kan bidra med flera olika saker. Vi har kanske lite fler spelare som har det än vad Alingsås har. De går rätt tajt på vissa spelare. I och med att vi har många som kan bidra gör det också att vi inte är så särskilt lättlästa heller. 

Den första semifinalen lagen emellan spelas på tisdag. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.