Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Har knappt gjort en enda riktigt bra match"

26-26 och helt jämnt med tre och en halv minut kvar. Då vacklade Alingsås och Lugi kunde dra det längsta strået i toppmötet. – Vi kom tillbaka flera gånger, men till slut orkade vi inte, säger Jesper Konradsson till GP.

Alingsås har gått som tåget i inledningen av säsongen och hade inför bortamötet med Lugi bara förlorat mot Sävehof. Men mot skåningarna, som inför matchen stod på samma poäng som Alingsås, skulle så andra förlusten komma, och det efter stor dramatik i slutminuterna.

Med drygt tre och en halv minut kvar hade Alingsås jagat ikapp till 26-26. Men gästerna orkade inte hålla hela vägen och Lugi var starkast i slutet och kunde vinna med 28-26. 

– Vi hade läge att utjämna men bjöd då på vårt sämsta anfall i matchen, handen kom upp och de kunde ställa om och få ett enkelt mål, säger Konradsson. 

Under hela matchen var det Lugi i förarsätet och Alingsås som tvingades jaga. 

– Vi gjorde det bra och kom tillbaka starkt tre gånger från tuffa underlägen. I andra halvlek kändes det som att vi hade kontroll på det och hade chansen på segern, men vi fick många utvisningar och det straffade oss. 

Och Konradsson var ordentligt självkritisk efteråt.

– Jag tycker knappt att vi har gjort en enda riktigt bra match den här säsongen, kanske någon men inte mer. Vi vill vinna serien i år och då måste vi spela bättre mot topplagen. Vi har besegrat lagen vi ska slå men inte räckt till mot bättre motstånd. 

Simon Jeppsson i Lugi blev stor segerorganisatör för Lugi med sina tolv mål. 

– Vi borde ha gjort det betydligt bättre mot honom, han får göra tolv mål, det är inte tillräckligt bra... , säger Konradsson. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.