Från vänster: Elias Lundstad, Ketsia Mumbongo och Arvid Norén är några av talangerna på listan.
Från vänster: Elias Lundstad, Ketsia Mumbongo och Arvid Norén är några av talangerna på listan. Bild: Sanna Tedeborg

Här är 19 spännande talanger i Partille cup 2023

Framtida landslagsspelare, syskon till storstjärnor och ”fantastiska bolltalanger” – så beskrivs några av talangerna i Partille cup.
Här är spelarna att hålla ett extra öga på under veckan.

ANNONS
|

Så gjordes listan

För att lista 19 spännande talanger i Partille cup tog GP kontakt med experter på ungdomshandboll. Dessa fick både betänketid och fria tyglar till listan. Nedan är resultatet, som är listat helt utan värdering eller inbördes ordning.

Pojkar 14

Boas Ellefsen á Skipagøtu, H71

Lillebror till Elias Ellefsen á Skipagøtu. Spelskicklig mittnia som har ett väldigt fint samspel men mittsexan Petur Jacobsen.

Pojkar 15

Malte Nilsson, Norrköpings HK

En klassiskt vänsternia med ett skytte av rang.

Pojkar 16

Erik Lillhök, Önnereds HK

En av de stora talangerna i årskullen födda 2007. Denna kille har det mesta i form av skytte, genombrott och spelförståelse.

Max Pedersen, OV Helsingborg

Låt inte storleken lura er, Max går förbi de flesta man-man oavsett motståndare.

Erik Andersson, IK Sävehof

Lugn och trygg målvakt som styr spelet på ett härligt sätt.

ANNONS
Agust Svensson
Agust Svensson Bild: Idrottsfoto.com

Pojkar 18

Agust Svensson, HK Aranäs

En fantastisk bolltalang som redan har fått känna på handbollsligan och som har snurrat upp motståndare där trots sin unga ålder.

Elias Lundstad
Elias Lundstad Bild: Önnereds HK

Elias Lundstad, Önnereds HK

Elias är princip en komplett högernia som stuckit ut bland 05:orna i handbolls-Sverige under flera år. Spänstig med bra skott. Har redan fått en hel del speltid i handbollsligan, och gjorde 18 mål på 17 matcher den gångna säsongen.

Arvid Norén.
Arvid Norén. Bild: Sanna Tedeborg

Pojkar 21

Arvid Norén, IK Sävehof

En lovande målvakt som fick kliva in i IK Sävehofs herrlag mitt under brinnande SM-slutspel när Simon Möller blev skadad. Explosiv målvakt som är stor och har bra räckvidd. Haft en bra utveckling i division 1 i år. Skrev a-lagskontrakt i maj.

European Open

Ciljan Sagosen, Norge

15-åringen som är med i Norges trupp i European Open. Känner du igen efternamnet? Det stämmer, han är lillebror till Sander Sagosen, en av världens bästa handbollsspelare.

Liam Hultberg, Sverige

Sveriges stora framtidshopp på vänsternio. Får Liam till det så kommer han abonnera på vänsternio-platsen i landslaget i många år framöver. Otrolig fysik och fantastiskt skott.

Flickor 16

Moa Arrhenius, Skövde HK

Moa är en ganska tung spelare som är duktig i duellspelet. Hon är även individuellt tekniskt. Har potential att bli väldigt bra, det är en spelare för framtiden. Hennes pappa Robert Arrhenius är en gammal landslagsspelare.

ANNONS
Nova Huselius.
Nova Huselius. Bild: Joakim Lindgren

Flickor 18

Nova Huselius, IK Sävehof

Nova är en niometers spelare som är otroligt explosiv och har en bra spelförståelse och blick. Hon är en modern playmaker som släpper boll med rätt tajming samtidigt som hon är ett hot för sig själv. Lillasyster till Sävehofs Stella Huselius.

Lisa Lundin, IK Sävehof

Lisa är en spelare som duktig med skott från marken, har ett bra försvarsspel och en bra blick för spelet. Hon påminner mycket om sin mamma Tuija Pasanen, som har ett förflutet som spelare i Sävehof.

Linnea Nyman, Skövde HF

Linnea är en toppspelare i sin årgång. En niometers-spelare som är duktig på att gå på och med bra skott utifrån. Hon har ett stort handbollskunnande.

Wilma Saul, IK Sävehof

Målvakt som har en bra storlek i mål och som är orädd. Har potential att bli nästa landslagsmålvakt om hon får rätt utveckling och får var skadefri.

Ella Larsson Nyqvist, Skövde HF

En kraftfull skytt och mittförsvarare. Hon är en duktigt målgörare tack vare sitt fina skyttet och framför allt duktig försvarsspelare. Hon har haft lite skadebekymmer, men börjar komma igång ordentligt nu.

Emma Andersson, IK Sävehof

Emma kan spela både från nio meter och på vänsterkanten. Hon är en bra duellspelare och är duktig på att sätta sina medspelare i lägen.

ANNONS
<strong id="strong-1972e21ede73a6e423c2f2edf30ccc1f">Ketsia Mumbongo</strong>
Ketsia Mumbongo Bild: MATHIAS BERGELD

Flickor 21

Ketsia Mumbongo, Kärra HF

Vänsternia som är lång, stark och som har en härlig gå-på-mål attityd. Hon är långt fram i sin fysiska utveckling och har väldigt bra kraft i sitt genombrott. Är lillasyster till Charité Mumbongo, som har meriter från landslaget.

Ebba Börjesson, Lugi

Oerhört spännande och målfarlig spelartyp. Hon har hög nivå på både skott och på sina genombrott.

LÄS MER:Fabians raketkarriär: Från nybörjare till landslagsspelare på fyra år

LÄS MER:Nu förvandlas Heden till en enda stor handbollsfest

ANNONS