Handbollsslutspelen skjuts upp

Slutspelen i Handbollsligan och SHE skjuts upp till mitten av april. Återstående matcher av grundserien spelas från fredagen utan publik.

ANNONS
|

Handbollsslutspelen närmar sig och nu kommer förbundets besked efter regeringens beslut att stoppa sammankomster med över 500 personen: slutspelen skjuts upp till mitten av april.

– I nuläget är det inte rätt beslut att ta att spela matcherna utan att avvakta och se om det är möjligt att genomföra med publik senare, säger Peter Gentzel, vd för Svensk elithandboll.

Grundserien kommer avslutas på planerade datum – men utan publik från och med fredagen. Hur det blir med torsdagens matcher avgörs av arrangörerna.

– Det känns ändå viktigt att sätta punkt för en grundserie som teoretisk, om det inte går att spela ett slutspel, skulle kunna bli slutgiltigt för vilka som vinner SM-gulden, säger Gentzel.

ANNONS

Att spela slutspelet som planerat men utan publik var enligt Gentzel inget alternativ.

– Utifrån våra omständigheter var det ganska självklart att se vad det fanns för möjligheter att skjuta på slutspelet och även kvalspelet.

För SHE avslutas grundserien på fredagen. Dam- och herrallsvenskan avslutas till helgen och Handbollsligan på tisdag nästa vecka.

LÄS MER:"Det handbollsklubbarna sysslar med är total idioti"

"Ett ekonomiskt avbräck att spela utan publik"

Redan på torsdagskvällen tar Alingsås emot IFK Ystad inför tomma läktare i Estrad arena. Det var ett beslut som fattades redan dagen före.

– I det här läget måste vi prioritera att tänka på befolkningen och då går vi efter regeringens direktiv, säger klubbens ordförande Richard Fredriksson.

Det kommer bli färre intäkter för klubben i och med att man inte säljer några matchbiljetter.

– Det blir ju verkligen ett ekonomiskt avbräck att spela utan publik men just den här säsongen är det ingen större fara för oss. Vi har ett bra eget kapital, säger Richard Fredriksson.

Däremot vill han avvakta med spekulationer kring om resten av säsongen skulle bli helt inställd.

– Vi tar det steg för steg och så får vi se. Jag tror att detta är ett klokt beslut att ta just nu och så får vi se vad som händer framöver, säger Richard Fredriksson.

ANNONS

Även Redbergslids ordförande Carl-Magnus Källfelt är inne på samma linje.

– Vi i Redbergslid står helt bakom det beslutet. Man måste låta säkerheten gå först, säger han.

Sävehof har lag i ett eventuellt slutspel både på herr- och damsidan. Sportchefen Emil Berggren om beslutet från Svensk Elithandboll:

– Vi diskuterar ju de här frågorna just nu och vi har kalkyler om hur det kan se ut. Det klart att det blir minskade intäkter men vi har inga exakta siffror. Vi vet exempelvis inte hur många hemmamatcher det skulle rört sig om i ett slutspel, särskilt inte för herrarna, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS