Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Dan Beutlers dopingavstängning kortas med tre månader. Bild: AVDO BILKANOVIC

Handbollsprofilen åkte fast för doping – straffet kortas

Handbollsmålvakten Dan Beutler åkte fast i ett dopingtest och dömdes till 15 månaders avstängning från sporten.
Nu sänks straffet till tolv månader, vilket öppnar för en comeback i slutet av säsongen för den landslagsmeriterade burväktaren.

Det var Sportbladet som var först med att berätta att Dan Beutlers dopingavstängning förkortas från 15 månader till tolv månader.

Beutler testades den 28 mars i år, vilket innebär att han är tillgänglig för spel igen 28 mars 2020 och skulle där med kunna göra en comeback under säsongsavslutningen.

– Jag fick beskedet i går. Det känns otroligt underbart. Jag tror att de tog hänsyn till att jag nu diagnosticerats för adhd, sett min vilja att hitta nya vägar och utvecklingen jag kämpar för. Det har också varit viktigt för mig att göra regelbundna drogtester, säger Dan Beutler till Sportbladet.

Anledningen till att Beutler åkte fast i dopingtestet var att den nu 42-årige målvakten, som innan avstängningen representerade Malmö HK, tagit kokain.

– Jag tog det ute i garaget när jag skulle gå ut med hunden efter att barnen hade nattats. När jag ser tillbaka nu skräms jag över hur snabbt det kan gå utför. Jag var på väg rakt ner i helvetet, tror jag. Jag är väldigt övertygad om att det hade slutat väldigt illa och tragiskt för mig, sa Beutler till Sportbladet då.

Dan Beutler lät sig också utredas i samband med att han testades positivt för doping med kokain i kroppen och den utredningen visade att han har en kombinerad form av adhd.

Nu drömmer han om att komma tillbaka till handbollen och få göra en sista säsong innan skorna läggs på hyllan.

– Det har varit min stora dröm att få avsluta på mina egna villkor. Nu får jag möjligheten att spela den här säsongen, sedan spela nästa säsong och därefter sätta stopp, säger Dan Beutler till Sportbladet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.