Handbollspanelen: Här är årets spelare och tränare i Handbollsligan och SHE

Grundserien lider mot sitt slut. Här är spelarna och tränarna som har presterat bäst hittills – enligt experterna Charlie Sjöstrand, Mikaela Mässing och Olle Forsell-Schefvert.

ANNONS
|

Handbollspanelen är återkommande på GP:s sajt och tycker till kring aktuella ämnen.

1.Vad måste handbollen göra för att oftare ha den supporterinramningen som var i herrarnas cupfinal i Eriksdalshallen?

–Jag tror helt ärligt inte att den inramningen går att få någon annanstans. Bajare är ju något helt annat, stöttar alla Hammarbylag, i vått och torrt.

2.Vem är årets spelare i SHE hittills?

–Jenny Sandgren, Önnered. Jag ser henne som en stor bidragande faktor till att Önnered är med i toppen av SHE. Hon har gjort en fantastisk säsong hittills.

3.Vem är årets spelare i Handbollsligan hittills?

ANNONS

–Markus Olsson, Kristianstad. Jag tycker han är en stark ledare och en spelare med rutin som behövs i Kristianstad. I Cup-finalen blev Kristianstad påtagligt sämre och tafatta när Markus Olsson inte var inne på planen.

4.Vem är årets tränare i SHE hittills?

–Daniel Birkelund, Skövde HF. Med tanke på materialet han har i sin trupp så tycker jag han har fått ut maximalt hittills och gjort Skövde till ett topplag.

5.Vem är årets tränare hittills i Handbollsligan?

– Patrik Fahlgren, Hammarby. Utan konkurrens i min mening. Jag är extremt imponerad av hans ledarskap och hur mycket han får ut av den truppen han har.

1. Vad måste handbollen göra för att oftare ha den supporterinramningen som var i herrarnas cupfinal i Eriksdalshallen?

– Svensk handbolls heliga Graal är svaret på den frågan. Jag vet att de flesta klubbar jobbar extremt hårt med att få publik till matcherna, men det krassa faktumet är att inga andra lag hade kunnat uppbåda det vi fick se i de här finalerna än just Hammarby och IFK Kristianstad.

2. Vem är årets spelare i SHE hittills?

– Det finns ett lag som är bättre än alla andra lag och det finns en spelare som i mitt tycke har varit bäst i det laget. Och det är Sävehofs Frida Rosell. Sen finns det ett annat lag som kanske är på väg mot en historisk sensation, vilken inte hade varit möjlig utan deras bästa spelare. Och det är Önnereds Jenny Sandgren. Måste jag välja en blir det Sandgren.

ANNONS

3. Vem är årets spelare i Handbollsligan hittills?

– Edwin Aspenbäck har haft en makalös utveckling både sen han kom till Hammarby men även från fjolårssäsongen. Tillsammans med Hallbys Albin Broman är han årets utropstecken i min bok och Aspenbäck har varit strået vassare.

4. Vem är årets tränare i SHE hittills?

– Som överlägen seriesegrare och svensk cupmästare måste det väl vara Sävehofs Jesper Östlund. Men tar man bort honom ur ekvationen väljer jag Daniel Birkelund som har lyft Skövde från botten till toppen.

5. Vem är årets tränare i Handbollsligan hittills?

– Patrik Fahlgren. Med små ekonomiska muskler har ”Falle” utvecklat en spelartrupp som utan honom hade krigat i botten. Nu har de i stället en reell chans att komma topp fyra och få hemmaplansfördel i kvartsfinalen. Imponerande.

1. Vad måste handbollen göra för att oftare ha den supporterinramningen som var i herrarnas cupfinal i Eriksdalshallen?

– Först och främst är de nog handbollsfansen som får ta sig i kragen och komma på matcherna. Hammarby har sina supportrar för de älskar klubbmärket och föreningen. De känner en tillhörighet och har något att vara stolta över. IFK Kristianstad körde ju med att färga hela staden orange för att få ut budskapet om att de är det orangea laget. Vårt lag. Då blev det också mer folk på läktaren och en jävla stämning.

ANNONS

2. Vem är årets spelare i SHE hittills?

– Mitt pris går till Jenny Sandgren. Hon har gjort en jättesäsong med och har 40 procent i räddningar. Hon har varit en stor bidragande faktor till att ÖHK ligger trea.

3. Vem är årets spelare i Handbollsligan hittills?

– Philip Jonsson, Aranäs. Har burit skrällgänget Aranäs som imponerat stort och som kan skriva historia genom att nå sitt första slutspel genom tiderna.

4. Vem är årets tränare i SHE hittills?

– Jag säger att det är Jesper Östlund. Han hade höga förväntningar på sig inför säsongen. Och tog hem cupguldet enkelt.

5. Vem är årets tränare i Handbollsligan hittills?

– Här går mitt pris till Patrik Fahlgren. Han har tagit upp Hammarby till övre delen av tabellen och coachat Hammarby hela vägen till cupfinal. Det är bara att applådera.

LÄS MER:Handbollspanelens kritik mot Svenska cupen – och vilka som åker ur Handbollsligan

LÄS MER:Handbollspanelens betyg: Så bra har Göteborgslagen varit

LÄS MER:Handbollspanelen om svenska stjärnor i Europa, Nina Koppang och Jenny Sandgren

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS