Handbollsfesten snart igång

ANNONS
|

Under måndagen inleds Partille Cup med aktiviteter inom det olympiska programmet – ett projekt för handbollens utvecklingsländer – och matcher i European Open. Och på tisdag spelas de första av de 4 003 matcherna i "vanliga" Partille Cup på Heden, Valhalla IP och Överåsvallen.

– Jag har en känsla av att det blir ett bra år. Vi är mer förberedda än någonsin och har gjort många små förbättringar, säger turneringsledaren Fredrik Andersson som precis provat ut funktionärskläderna.

– Vi har till exempel sett över hur vi serverar mat. Nu har gästerna fler valmöjligheter under hela dagen och vi har fixat appar för mobiler så man kan komma åt statistik och spelscheman.

ANNONS

I år har turneringen vuxit med ytterligare 20 lag, från 1 100 till 1 120. Man har också utökat startuppställningen med en ny klass, handboll för rullstolsburna.

Att det är många handbollsutövare på plats märks på alla möjliga håll. Under veckan serveras till exempel 320 000 måltider, det förbrukas 190 000 meter toalettpapper och det görs mål i mängder – i fjol 93 539 stycken.

– Det går inte att sätta något mått på vad cupen betyder för handbollen, man kan bara konstatera att det är en fantastisk upplevelse för alla som är här, att man får träffa så många människor från så många olika nationer, säger Fredrik Andersson.

Antal lag: 1 120.

Svenska lag: 451.

Deltagare: 21 500.

Nationer: 44.

Spelplaner: 67 (varav 5 inomhus).

Matcher: 4 003.

Funktionärer: 1 500.

Heden: 28 planer.

Kviberg: 22 planer.

Valhalla IP: 6 planer.

Överåsvallen: 6 planer.

European Open Championship spelas i Lisebergshallen, Vallhalla sporthall och Scandinavium.

ANNONS