Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Han blir Sävehofs nye sportchef

Sävehof organiserar om högt upp i föreningens hierarki. Herrtränaren Robert Wedberg tar vid årsskiftet över Anders Eliassons roll som sportchef, med elitlagen och klubbens väl fungerande akademi som huvudsakliga arbetsuppgifter. – Jag ser det som en rolig utmaning, säger han till Sportbladet.

Anders Eliasson har suttit på en av Sävehofs viktigaste stolar i sex år men lämnar nu över stafettpinnen till en av klubbens riktiga trotjänare. Anledningen till att kontraktet inte förlängs är att Eliasson vill ha mer tid att lägga på privata företag han är engagerad i. 

– Jag har suttit där i nästan sex år och har ett kontrakt som går ut nu. Jag vill inte binda upp mig för ett antal år till. Jag har ett par bolag med några kolleger och vill lägga mer tid på dem, säger han till Sportbladet. 

"Mer av att lagarbete"

Att det blir nuvarande herrtränaren Robert Wedberg som tar över sportchefssysslan var Sportbladet först att rapportera om. Wedberg tillträder mitt under kommande säsong och kommer fortsätta sitt uppdrag som herrtränare i två år till. Men han oroas inte över att tiden inte ska räcka till i Partille.

– Jag har redan börjat bygga ett team. Det ska bli mer av ett lagarbete. Vi ska jobba på ett smartare sätt. Men det är för tidigt att gå in på detaljer, säger Wedberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.