Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

"Han är ett tv-spelsfusk"

Alfred Jönsson är svårstoppad. Mot Aranäs gjorde han tio mål och fick tränaren Toni Johansson att sucka. – Han är ett tv-spelsfusk när han är sådär bra, säger han efter förlusten mot Lugi med 29-32.

Aranäs hade efter tre tuffa matcher i säsongsinledningen hittat formen mot bottenkonkurrenterna Helsingborg och Karlskrona. Mot Lugi kom dock laget inte upp i samma nivå. 

– Det är försvarsspelet som sviktar i första halvlek. De fick göra det vi hade pratat om att de inte skulle få göra innan. Vi kom inte åt dem trots att vi hade förberett oss, säger Toni Johansson. 

Sedan hade Lugi Alfred Jönsson. Stortalangen gjorde tio mål och var en av orsakerna till att Aranäs står kvar på fyra poäng efter helgen. 

– Han är ett tv-spelsfusk när han är sådär bra. Man visste att han var bra innan, men så bra trodde jag inte han. Det är ett fusk när han är sådär, säger Toni Johansson.  

Men han överglänstes faktiskt av hela seriens skyttekung hittills – Aranäs Pontus Mellegård. Med elva mål fortsatte han visa sig vara i fint slag. 

– Han var väldigt vass igen och har verkligen hittat formen. Han får mycket ansvar och tar mycket ansvar, säger Toni Johansson. 

Trots Mellegårds målleverans kunde inte Aranäs äta sig ikapp sexmålsunderläget i andra halvlek. 

– Vi får inte lämna ett så stort handikapp, säger Toni Johansson.

Hur tycker du säsongsinledningen har varit?

– De tre första matcherna var extremt tuffa. Sedan gör vi bra matcher mot våra bottenkonkurrenter där vi städar av dem. Det finns mer att hämta. Nu gäller det att vinna rätt matcher.
 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.