Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Hamed Khazrai i Önneredsdress. Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Hamed Khazrai i Önneredsdress. Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG

Hamed Khazrai tar över Kungälvs HK

Sedan Hamed Khazrai, 38, inte fick förlängt med Önnereds damer har han tränat Torslanda i herrallsvenskan. På nyårsafton presenterade Kungälvs HK honom som ny tränare för damlaget.
– Det känns som man kan göra saker, säger Khazrai som ansluter inför nästa säsong.

Inför SHE-slutspelet i våras fick Hamed Khazrai det oväntade beskedet att han inte skulle få förlängt med sin dåvarande klubb Önnereds HK. Detta trots att han bara en månad tidigare hade fått höra att han skulle få förlängt.

Anledningarna till att han inte fick vara kvar var diffusa, som han själv uttryckte det för GP.

– Jag har inte fått någon förklaring alls. Jag tror kanske att de söker efter en annan typ av profil eller så tycker de bara att jag är krävande och jobbig. Jag vet faktiskt inte. Det har varit väldigt diffust. Men de väljer en annan väg, det är väl inget konstigt med det. Jag känner att jag kan gå härifrån rakryggad med det vi har uppnått under min tid i klubben, sa Khazrai efter beskedet.

Nästa uppgift för tränaren blev i stället Torslanda HK i herrallsvenskan. Det är också där han har huserat under hösten och laget ligger just nu på en elfteplats i ligan.

Efter denna säsongen väljer Khazrai att återigen ta sig an ett nytt uppdrag. Han vänder tillbaka till SHE men inte till Önnered utan till Kungälv.

– Det kändes väl rätt för min del. Dels bor jag i kommunen sen kittlar det lite grann att ha det laget. Det känns som man kan göra saker och jag var sugen på att ta den stafettpinnen.

Vad kan man göra?

– Jag har sett saker de gör väldigt bra men jag har ett annat öga över hur jag vill jobba. Jag vill sätta min touch på det hela.

Vilken är din touch?

– Jag gillar att träna väldigt mycket med mina lag. Sen gillar jag enkel handboll. Jag gillar försvarsspel – det är väl sådana grejer jag vill lägga krut på.

”Ett färdigt koncept”

Khazrai lyfter också fram styrkor i Kungälv som han vill förvalta – kollektivet är en av dessa. Han lyfter också fram att han vill arbeta och förädla den individuella biten med flera spelare.

Kontakten med Kungälv togs i december och ganska så snabbt kändes det som att han ville tillbaka att träna ett lag i en av de två svenska högstaligorna.

– Jag känner mig trygg i ligan och gjorde bra ifrån mig senast så det är också en faktor.

Han lämnar dock ett Torslanda efter bara ett år.

Kan inte det kännas som en lite för kort tid att arbeta med ett lag?

– Jag hade bara ett års kontrakt i Torslanda som har varit fantastiska som hjälpte mig när det gick fort från det att jag skulle vara kvar i Önnered till att jag inte skulle få vara kvar. När detta (Kungälv) dök upp så var det helt klart intressant. Det känns som att Kungälv har ett färdigt koncept till skillnad från när jag kom till Önnered – nu är Önnered på kartan igen.

Khazrais kontrakt med Kungälv är skrivet på tre år och i hans tjänst ingår också en roll som föreningsutvecklare. Nuvarande damtränaren, Pontus Ward Wiklund, kommer att fortsätta i klubben men som tränare för herrarna i allsvenskan nästa säsong.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.