Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MATHIAS BERGELD
Bild: MATHIAS BERGELD

Hallagård återigen i händelsernas centrum

De 1843 som satt i publiken i Partille Arena fick se Sävehof köra över Lugi i 45 minuter. Sen bjöd Sävehof in gästerna i matchen och i slutändan var det inte mer än ett mål som skiljde lagen åt i matchen som slutade 24-23.
– Det känns som att med facit i hand så borde vi vunnit med mer, säger Elin Hallagård efter matchen.

Under 45 minuter såg det ut att bli en promenadseger för hemmalaget. Som mest var skillnaden mellan lagen uppe i nio mål och med en kvart kvar av matchen var ställningen 20-12 till hemmalaget. Men i slutändan skulle vinsten inte säkras fören matchens absolut sista kast när Hanna Flodman fick möjlighet att kvittera på ett frikast.

– Jag tror inte Lugi kommer upp i sin högsta nivå idag och har vi inte marginalerna med oss kan de här sista tio bli förödande, berättar Sävehofs Elin Hallagård efter matchen.

Precis som mot Kungälv senast stod Hallagård i händelsernas centrum. Mot Lugi blev hon dels utsedd till matchens spelare och gjorde 6 mål framåt. Men också dubbelt utvisad under matchens sista tio minuter, en period då Lugi bjöds in i matchen igen.

"Vet inte riktigt vad domaren tänkte"

– Det är klart att det är man inte så nöjd med. Men det är sånt som händer också att man hamnar lite fel. Man kanske ska släppa en situation egentligen men så tror man att ”nej jag går all-in” och så blir det en tvåa istället, säger Hallagård efter matchen och fortsätter:

– Jag vet inte riktigt vad domaren tänkte med den första utvisningen, men den andra är solklar. Då hamnar jag efter och kommer inte runt linjen så det köper jag. Första vet jag inte riktigt vad han dömer för.

Elin Hallagård har gjort elva mål på två matcher och berättar att hon allt mer börjar hitta in i anfallsspelet.

"Med facit i hand så borde vi vunnit med mer"

– Det har känts bra anfallsmässigt i perioder under matcherna. Jag får till skotten och kommer i bättre timing så det är jätteroligt, säger hon.

Nu vänder spelschemat i SHE så nu blir det ner till Lund för ytterligare en match mot Lugi. Men att den svaga avslutningen av annandagens match skulle påverka negativt då tror inte Hallagård.

– Jag tror vi kan vända det till något positivt och se det lite som en revansch och visa att vi är bättre än bara ett mål upp. Sen är Lugi inte ett lag som vi tror att vi kommer köra över för vi har alltid haft svårt för dom, även om det känns som att med facit i hand så borde vi vunnit med mer, säger Elin Hallagård.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.