Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Hade bestämt sig för att vinna

En publik på 1679 trotsade snön för att se torsdagskvällens dubbelarrangemang i Partille arena. Damerna inledde kvällen med att sätta ribban för herrarna genom att ta hem vinsten mot Skövde med 33-25.

Det har varit en tuff period fylld av matcher i både SHE och EHF-cupen för Sävehof. Nästintill var tredje dag har inneburit match för damerna. Men trots att det var ett slitet lag som syntes på planen lyste deras beslutsamhet igenom.  

"Man kör tills man dör"

– Man kör tills man dör, sen byter man, säger Emma Fernis Ekenman envist.  

Sävehof inledde med första målet av Jamina Roberts. Vänsternian som fortfarande sliter med en knäskada fortsatte ändå att kämpa på i anfallet för Sävehof och var också den som, i sedvanlig ordning, stod för flertalet av målen i matchen. Hon visade upp ett synkat och starkt försvar tillsammans med Emma Fernis Ekenman som tog för sig lite extra. 

– Jag missade en del lägen ändå, men det kändes jättebra att få lite mer boll, säger Emma Fernis Ekenman om den egna insatsen. 

– Skövde gav bra motstånd men vi utnyttjade deras svagheter. Det var mycket känslor på planen eftersom det var lite halvt derby, fortsätter hon. 

Skövde knappade in

Skövde var taggade och det var en jämn första halvlek som utspelade sig på planen. Sävehof höll ledningen men efter första kvarten lyckades bortalaget reducera till 13-11. Närmare än så kom de dock inte förrän Sävehof drog ifrån på nytt och första halvlek avslutades 20-14. 

– Jag tycker att vi var ganska stabila. Vi var svåra att stå emot i första och andra fas, säger Sävehofs tränare Henrik Signell. 

Bortalaget chanslösa

I andra halvlek fick Sävehof upp ny kraft i försvaret och i kontringsspelet. Vilket ledde till att Skövde blev så gott som chanslösa. I den 17:e minuten hade de dragit ifrån med 27-19. En annan Sävehof-stjärna som briljerade som alltid var Johanna Bundsen. I andra halvlek blev det nästintill omöjligt för Skövdes bollar att tränga förbi henne i kassen. 

– Matchen var lite svängig till och från. Jag var lite passiv till en början men fick upp spelet lagom till slutet på första halvlek och sen fortsatte det så, säger Johanna Bundsen. 

Ledningen höll i sig och matchen slutade sedan 33-25. 

– Vi var starka idag – det är härligt! säger Johanna Bundsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.