Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
En gul vägg att vänta i Scandinavium? Bild: LUDVIG THUNMAN

Högt tryck på biljetter till handbolls-EM

Sverige kommer spela gruppspelet i handbolls-EM i Scandinavium och biljetterna börjar gå åt. Premiärdagen är slutsåld och det finns bara ett åttiotal biljetter kvar till andra dagen.
– Det är helt sjukt, säger Krister Bergström som är vd för handbolls-EM.

Om man vill se Sverige spela handbolls-EM i Scandinavium är det hög tid att boka biljett. Biljetterna säljs dagvis och premiärdagen 10 januari, som inleds med Sveriges match mot Schweiz, är helt slutsåld.

– Det är helt sjukt. De senaste åren har ungefär 80 procent av biljetterna sålts under själva mästerskapet men i år har vi fått sålt 80 procent redan innan det börjar, säger Krister Bergström som är vd för handbolls-EM.

"Inte enbart fokuserat på att sälja biljetter"

En nyckel till att arrangören lyckats så bra med försäljning av biljetter denna gång är att man varit tidigt ute med att ta kontakt med förbund, föreningar och företag. Med hjälp av ett stort nätverk har man kunnat driva på försäljningen på ett bättre sätt än vid tidigare mästerskap.

– Vi har inte enbart fokuserat på att sälja biljetter utan vi har hanterat hela mästerskapet som vilken produkt som helst, säger Krister Bergström.

Det finns på fredagen fortfarande omkring 80 biljetter kvar till dag två då Sverige möter Slovenien, och omkring 1700 till den tredje dagen då Sverige avslutar mot Polen.

– Intresset för det svenska landslaget vid ett mästerskap är stort egentligen oavsett hur bra laget är. Men biljettförsäljningen kommer ju gynnas ytterligare om laget når ända till finalspelet i Stockholm, säger Krister Bergström.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.