Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Sävehofs talang Theodor Claesson knockades efter att han fått en boll i ansiktet under mötet med Tyresö. Bild: Bildbyrån
Sävehofs talang Theodor Claesson knockades efter att han fått en boll i ansiktet under mötet med Tyresö. Bild: Bildbyrån

Här knockas Sävehofs talang efter skott i ansiktet

Sävehof-talangen, Theodor Claesson, 18, knockades i mötet med Tyresö efter att ha träffats av en boll rätt i ansiktet – mittnian klarade sig dock ganska bra, trots allt.
– Det svartnade till i någon sekund men det var ingen större fara, säger han.

Han tillhör Sävehofs akademi men den här säsongen är det Amo och Handbollsallsvenskan som gäller för 18-årige, Theodor Claesson. Något som dök upp när division 1-serien, där Sävehofs farmarlag spelar, pausades och skolan erbjöd stuider på distans.

– Jag är från Vetlanda och såg chansen att få bo hemma och spela i Amo. Det blev en bra lösning för mig även fast det fanns klubbar i Göteborg. Men det här var bästa alternativet för mig, säger han och fortsätter:

– Det har gått bra också. Jag passar bra in i laget och det är goa gubbar här och vi har ändå presterat ganska bra som lag. Det får man hoppas ska hålla i sig nu.

LÄS MER: Louise förlorade båda sina föräldrar i cancer – nu är morfar den store supportern

Varför ville du bli utlånad?

– Att få spela i ett bra allsvenskt lag är en väldigt bra erfarenhet för mig. Att få känna på fysiken och tempot med A-lagshandboll är jättenyttigt. De stora skillnaderna när man tar klivet upp är just tempot och fysiken.

LÄS MER: Gzim Salihi riskerar missa resten av säsongen med Sävehof

I seriematchen mot Tyresö nyligen täckte han skott föredömligt i försvarsspelet. Det enda problemet var att han täckte med ansiktet.

– Det ser lite komiskt ut, det gör det. Men det var faktiskt inte så allvarligt, säger han.

Inte så allvarligt?

– Det svartnade till i någon sekund men det var ingen större fara. Jag har ju sett klippet och där ser det ut som att jag bara ramlar ihop. Det såg nog värre ut än vad det var. Just där och då hade man ett gött märke i ansiktet men nu syns ingenting.

LÄS MER: Jamina Roberts och Emil Berggren – Göteborgs mest frispråkiga idrottspar

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.