Här är den svenska VM-truppen

Idag presenterade nytillträdde förbundskapten Kristján Andrésson sin VM-trupp. 18 spelare togs ut - de ska bli 16 till VM. Alingsås-spelarna Jesper Konradsson, Max Darj och Emil Frend Öfors fanns med.

ANNONS
|

11-29 januari 2017 avgörs handbolls-VM. I dag tog Sveriges nya förbundskaptenen Kristján Andrésson ut sin trupp till mästerskapet. Och då valde han att ta med 18 spelare - trots att bara 16 ingår i den slutliga truppen. Men på grund av en del sjukdomar och skador valde Andrésson att ta ut ett par extraspelare.

– Det finns lite funderingar på hur vi ska mönstra truppen. Det är de här spelarna som är aktuella för VM. Jag kommer åka med två målvakter, inte tre. De andra 15 har jag inte valt hur jag ska disponera på bästa sätt. Jag har vissa idéer och tankar.

ANNONS

Sverige ingår i grupp D tillsammans medQatar, Danmark, Egypten, Bahrain och Argentina och mankommer spela sina gruppspelsmatcher i Paris. Förbundskaptenen menar att han har en stark trupp att tillgå - men att han är medveten om att Blågult är inne i en generationsväxling. Åtta av truppens spelare är födda på 90-talet.

– Det finns kvaliteter i truppen även om den är oerfaren och saknar mästerskapsrutin, säger förbundskaptenen på presskonferensen i Idrottens hus i Stockholm.

– Vi kommer att lära oss jättemycket. Vi har en väldigt jämn trupp. Med tanke på att jag hade den första veckan med de här spelarna som var med, gjorde att jag fick stort förtroende för gruppen. Därför vill jag inte spräcka den nu.

Målsättningen för mästerskapet då?

– Vi vill ta oss till en åttondelsfinal. Det är jättesvårt att veta hur vi står mot de andra. Hur starka är Danmark, Qatar, Egypten? , säger Andrésson.

Med i truppen fanns bland andra Alingsås Emil Frend Öfors, Max Darj och Jesper Konradsson.

Hela VM-truppen

Målvakter: Mikael Appelgren, Andreas Palicka, Mikael Aggefors.

Vänstersex: Jerry Tollbring, Emil Frend Öfors,

Vänsternio: Viktor Östlund, Lukas Nilsson, Simon Jeppsson.

Mittnio: Jim Gottfridsson, Jesper Konradsson

Högernio: Johan Jakobsson, Albin Lagergren

Högersex: Niclas Ekberg, Mattias Zachrisson

Mittsex: Andreas Nilsson, Jesper Nielsen, Fredric Petterson, Max Darj

ANNONS