Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Häftig talangdebut när Sävehof föll mot Alingsås

Sävehof skapade spänning mot Alingsås men det räckte inte till poäng. Däremot fick Partillelaget se en häftig debut av sitt färöiska jättelöfte Elias a Skipagötu.
– Det är helt otroligt vad han kan bli bra om han är skadefri, säger Sebastian Karlsson om sin lagkamrat till C more.

Mötena mellan Alingsås och Sävehof är alltid något extra. Så även denna fredagskväll då tittarna fick se en häftig debut i Handbollsligan.

Till fredagens drabbning i Estrad kom båda lagen med starka insatser bakom sig – AHK med en skrällseger i Europaspelet mot tyska Magdeburg och Sävehof med en storseger över Eskilstuna Guif i en match där man bara släppte in 16 mål.

Alingsås började bäst och gick ifrån till 6-2 men Sävehof lät inte hemmalaget rinna ifrån och i paus var ställningen 18-15.

Efter den första halvleken var båda lagen tydliga med vad som behövde bli bättre: försvaret.

– Det ser väl helt okej ut framåt men bakåt kanske vi borde ta lite fler, sa Alingsås Andreas Lang till C more.

– Vi är väldigt spretiga bakåt, vi får inte tag i dem så som vi vill och de får komma till alldeles för bra lägen, sa gästernas Sebastian Karlsson.

Fem mål av talangen

I andra halvlek kom Sävehof närmre och det blev nerv i derbyt. Med tio minuter kvar var ställningen 24 lika och det var spänning in i det sista. Men Alingsås höll ifrån och vann matchen med 29-27.

Glädjande för Sävehoflägret och handbollspubliken vid tv:n var att Sävehofs jättelöfte Elias a Skipagötu från Färöarna fick göra debut i Handbollsligan efter långvariga skadeproblem. 18-åringen bjöd på några riktiga läckerheter och fick också förtroende som straffskytt. Han spelade långt ifrån hela matchen men det blev fem mål för talangen.

– Det är helt otroligt vad han kan bli bra om han är skadefri, säger Sebastian Karlsson om sin lagkamrat till C more.

Trots de fem målen var Elias a Skipagötu själv inte helt nöjd med sin egen insats.

– Det var inte så bra, jag missade två skott och det kan bli bättre.Nu kan jag inte spela fullt i början men det kommer snart, säger han till C more.

Bästa målskytt var dock från Alingsås där Andreas Lang briljerade och stod för tio mål.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.