1/3

Gzim Salihi lämnar Sävehof efter nio år

Gzim Salihi lämnar Sävehof. Efter nio säsonger i Partille-klubben fortsätter karriären någon annanstans.
– Jag är tacksam och väldigt stolt över att ha representerat Sävehof och fått vara med om att vinna titlar och skapa minnen för livet, säger han i ett pressmeddelande.

Gzim Salihi, 25, kom till Sävehofs akademi från moderklubben Nödinge 2014. Nu, nio år senare står det klart att högernian lämnar Partilleklubben.

– Jag vill tacka alla i och runtomkring klubben. Det har varit fantastiska år med både grymma tränare och kamrater, där jag har utvecklats som person och spelare. Jag är tacksam och väldigt stolt över att ha representerat Sävehof och fått vara med om att vinna titlar och skapa minnen för livet, säger han i ett pressmeddelande.

Ryktas till Amo

I Sävehof har Salihi vunnit USM två gånger och under sju säsonger i A-laget har det blivit två SM-guld. Han fick avsluta tiden i klubben med ett SM-silver tidigare i våras. De senaste åren har för Salihi också präglats av skador.

– Vi ser tillbaka och minns de två SM-gulden och ett Svenska cupen-guld som de verkliga höjdpunkterna. Men givetvis alla hans insatser på banan. Gzim har gett oss mycket, både som handbollsspelare men framför allt som uppskattad lagkamrat. Vi önskar Gzim lycka till i framtiden, säger Sävehofs sportchef Jonathan Stenbäcken.

Det är inte klart än var Salihis karriär fortsätter med enligt Sportbladet går han till nykomlingen i Handbollsligan Amo, där den tidigare Sävehof-sportchefen Emil Berggren och tidigare tränaren Andreas Stockenberg nu finns.

LÄS OCKSÅ: Talangerna som är redo att kliva fram för Sävehof herr

LÄS OCKSÅ: Sävehof föll i avgörande finalen – SM-guld till IFK Kristianstad

LÄS OCKSÅ: Sebastian Karlsson lämnar Sävehof efter 20 år

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.