Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gulldéns kritik: "Saknar den sista killer-instinkten"

Sverige åkte på en tung förlust mot Nederländerna. Efteråt var storstjärnan Isabelle Gulldén kritisk till insatsen. – När vi väl är inne i duellerna så saknar vi den sista killer-instinkten, den där sista attityden, det är för jäkla segt, säger hon.

I inledningen var det offensiven som hackade - sedan började Sverige få flyt framåt och då blev det i stället öppna spjäll bakåt. Till slut blev det förlust 30-33 mot Nederländerna i den första omgången av mellanrundan, sedan Sverige bjudit på flera mål bakåt. Isabelle Gulldén var en av Blågults bättre spelare i matchen - men efteråt var hon självkritisk. Både mot sig själv och mot hela laget.  

– Vi har inte riktigt det där att det gör så jäkla ont att spela mot oss, vi saknade det i dag. 

Stjärnan tyckte att Sverige i många situationer vek ned sig för lätt. 

– När vi väl är inne i duellerna så saknar vi den sista killer-instinkten, den där sista attityden, det är för jäkla segt. Vi är på hemmaplan och det är mellanrundan. Hade vi vunnit i dag hade det sett väldigt bra ut, säger Gulldén. 

Henrik Signell tyckte att det var omställningarna som avgjorde. En synpunkt Gulldén var beredd att hålla med om. 

– Vi var för dåliga hemåt. När vi väl kom hem hade vi inte riktigt organiserat oss och de fick göra för många mål. Vi måste spänna musklerna lite mer. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.