Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Isabella Gulldén ser inte ut att återvända till Sävehof inom den närmaste tiden. Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG

Gulldén pratar med svensk klubb – inte Sävehof

Isabella Gulldén är för närvarande proffs i franska Brest och siktar närmast på VM i november. Längre fram kan det bli aktuellt med en återkomst till Sverige, men det är inte säker att det blir Sävehof.
– Nej, vi har faktiskt inte pratat så mycket, säger hon till GT.

Efter flera år på högsta internationella nivå siktar landslagsstjärnan Isabella Gulldén närmast på VM i Japan som drar igång 30 november. Det är mindre än fem månader efter att hon fött sitt första barn.

– Jag vill inte vara tillbaka till 70 procent när jag kommer till VM, då vill jag vara hundra procent, säger 30-åringen till GT.

Just nu är Isabella Gulldén proffs i franska Brest Bretagne där hon har ett år kvar på kontraktet med option på ytterligare ett. Det finns alltså en möjlighet att hon lämnar nästa sommar.

Pratar inte med Sävehof

Om det blir en flytt hem till Sverige är det inte säkert att det blir en återkomst till mästarlaget Sävehof, där hon fostrades och spelade fram till 2011 och vann flera SM-titlar.

– Nej, vi har faktiskt inte pratat så mycket. En annan klubb i Sverige, jag kan inte säga vilken, har hört av sig och vi har pratat lite så.

– Jag är öppen för ganska mycket. Men sedan är det kanske inte handbollen som kommer styra helt var jag hamnar, utan det sociala nu när vi har barn.

När GP pratade med Isabella Gulldén för ett år sedan var intresset från Sävehof svalt och det är alltså inte mycket som förändrats.

LÄS MER: Svenska klubbar rycker i Gulldén – men inte Sävehof

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.