Gulldén: "Känslan att det är lite på liv och död"

ANNONS
|

Sverige förlorade den första matchen i mellanrundan med 30-33, mot Nederländerna. Efter matchen kritiserade Isabelle Gulldén den svenska inställningen.

– När vi väl är inne i duellerna så saknar vi den sista killer-instinkten, den där sista attityden, det är för jäkla segt, sa hon då.

Förlusten gör att Sverige med största sannolikhet behöver vinna de två återstående matcherna i gruppspelet - om semifinaldrömmen ska hållas vid liv. Först väntar Frankrike. Förlust där och EM-äventyret på hemmaplan är över.

– Jag vill inte ens tänka på hur det skulle vara om det tog slut nu. Jag ska göra allt i min makt för att det inte ska bli så, och så tror jag att alla i laget tänker. Vi kommer få gå all in och det ska få kosta. Det kommer bli som en liten final, och det ska synas att det betyder mycket, säger Gulldén.

ANNONS

"Mer på liv och död"

Inför mötet med OS-finalisten passade storstjärnan på att utveckla sitt resonemang om den svenska attityden.

– Det är små, små procent som jag tycker saknas. Ibland har vi varit hemma – men ändå låtit motståndarna göra väldigt enkla mål. Samtidigt har vi själva behövt kämpa lite mer för våra mål.

Hon fortsätter:

– Jag vill att vi ska få in känslan att det är lite mer på liv och död. Är det någon som missar ska nästa person vara där direkt. Det ska göra lite mer ont att möta oss. Det har det gjort i ganska många matcher, men inte mot Nederländerna. Då kändes det som att vi saknade det lilla extra.

När det nu inte finns något att hålla på, kan det vara en fördel?

– Nu är det vinna eller försvinna. Får vi inte fram inställningen mot Frankrike, då kommer vi aldrig få fram det.

"Sådana matcher man drömmer om"

Nederlaget senast tog hårt på svenskorna - men Gulldén tycker inte det har varit några svårigheter att ladda om.

– Frankrike-matchen är så viktig och det tror jag har gjort att det har varit enklare att gå vidare. Jag tänker på den hela tiden. Det är sådana här matcher man drömmer om att spela.

ANNONS

Mot Nederländerna handlade mycket av spelet om att försöka stoppa motståndarnas snabba omställningar. När det är dags för Frankrike är det en annan typ av motstånd som väntar.

– Det är två väldigt olika lag. Nederländerna lever mycket på explosivitet och har många kvicka spelare. Frankrike är också bra på att ställa om, men framför allt har de ett oerhört bra försvarsspel. Släpper vi in 25 mål mot dem, då har vi ingen chans mot Frankrike. Tyvärr.

Men hon ger ändå Blågult goda möjligheter att besegra fransyskorna.

– De är väldigt individuella. Går det emot dem så kan det bli att de ännu mer vill göra allt på egen hand. Det tror jag vi kan dra nytta av. Får vi stopp på det, då kan det gå vägen för oss.

ANNONS