Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Både Heids och Önnereds matcher kommer att sändas av GP-sporten. Bild: Mathias Bergeld
Både Heids och Önnereds matcher kommer att sändas av GP-sporten. Bild: Mathias Bergeld

GP direktsänder kvalen till Handbollsligan och SHE

GP-sporten kommer att direktsända kvalmatcher till de svenska högstaligorna. Först ut är Önnereds HK mot Skånela IF på fredag.
– Fantastisk roligt att förutom fotboll och hockey nu även kunna visa högintressant handboll, säger GP-sportens chef Ulf Niklasson.

På tisdag kväll inleder Önnereds HK kvalet till Handbollsligan efter att ha slutat på elfte plats i Sveriges högsta serie. För motståndet står Skånela som slutade på tredje plats i allsvenskan.

Den andra kvalmatchen kommer GP-sporten att direktsända från ÖHK-hallen. Därmed tar GP ytterligare kliv i sin satsning på direktsänd idrott.

– Att livesända lokal idrott har blivit väldigt viktigt och en naturlig del av GP-sportens innehåll. Under 2019 så är målet att vi skall livesända över 100 matcher i olika idrotter.

LÄS MER: Se Önnereds kvalmöte med Skånela

Förutom Önnereds första hemmamatch i kvalserien i bäst av fem matcher, kommer även BK Heids första två hemmamatcher att sändas av GP-sporten. Heid möter Eslöv och spelas också i bäst av fem matcher.

– Handboll är väldigt stort i Göteborgsområdet med inte mindre än åtta lag på dam- och herrsidan. Nu har vi riktigt spännande matcher att se fram emot och att då kunna livesända dessa känns såklart väldigt bra, säger Ulf Niklasson.

LÄS MER: Se Heids kvalmöte med Eslöv

Det är även fler matcher än Önnereds som sänds denna veckan hos GP-sporten. På onsdag kväll sänds finalen i Östra cupen i fotboll mellan Qviding och Björndammen. Och på lördag spelar Göteborg FC mot KIF Örebro i en sista förberedande match innan den allsvenska premiären mot Kungsbacka den 13 april.

Direktsända matcher på GP, vecka 13:

Onsdag, 27/3, 21.00: Björndammens BK–Qviding FIF

Fredag, 29/3, 19.00: Önnereds HK–Skånela IF

Lördag, 30/3, 15.00: Göteborg FC–KIF Örebro.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.