Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kristian Berndtsson (till höger) är nöjd med Sävehofs säsongsstart. Bild: JÖRGEN JARNBERGER
Kristian Berndtsson (till höger) är nöjd med Sävehofs säsongsstart. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Gott mod i Sävehof efter intensiv månad

September månad är avklarad och Sävehof har haft ett intensivt schema. Man har slagits på två fronter med spel i både Handbollsligan och Champions League.
– Det är en positiv känsla just nu, säger tränaren Kristian Berndtsson.

Den första månaden av handbollssäsongen är till ända och det har varit en intensiv matchperiod för de regerande svenska mästarna Sävehof. Laget har gått rent på tre matcher i gruppspelet i Champions League och parkerar i Handbollsligans mittenskikt efter fem omgångar.

– Det har varit en intensiv start men både mentalt och fysiskt klarar vi oss jättebra, säger tränaren Kristian Berndtsson.

Hade kunnat bättre

Kristian Berndtsson ser ändå att man hade kunnat göra det bättre i Handbollsligan.

– Det är ju derbyt mot Redbergslid och även när vi möter Alingsås så vill man ju vinna väldigt mycket. Det hade ju varit optimalt om vi vunnit men nu får vi försöka ta några viktiga segrar när vi går in i oktober då det är lite lugnare med matcher, säger han.

I och med att Jonas Larholm först slutade som spelare efter förra säsongen och sedan hastigt fick lämna tränarposten strax före premiären så var det en del turbulens inledningsvis. Det är något laget hanterat på ett bra sätt.

– Det är en positiv känsla just nu. Alla har tagit stort ansvar för varandra och kanske slutit sig ännu mer samman. Den största förlusten med Larholm var snarare som spelare och att vi exempelvis kunnat använda honom i en roll i spel 7 mot 6 som vi inte har tillgång till just nu. Men vi har anpassat oss till det, säger han.

Viktigt med Champions League

När det gäller spel i Champions League finns det mycket positivt att dra av de erfarenheterna.

– Vi får möta riktigt bra motstånd som kräver mer förberedelser. Vi känner inte till lagen lika väl och måste lägga mer tid på analys. De har ofta ett par spetsspelare ytterligare än många lag i Handbollsligan. Framförallt är jag nöjd med vinsten senast mot Sporting där vi kontrollerar matchen från start.

Kristian Berndtsson ser med tillförsikt fram emot fortsättningen.

– Vi tar det match för match nu och hoppas kunna vinna våra matcher i Handbollsligan under oktober för att skapa andrum för eventuella toppar och dalar framöver. Vi hoppas det inte ska bli så stressigt kring slutspelsplatserna, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.