Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Gothia Cup tar över driften av Partille Cup

Samarbetet mellan två av världens största ungdomsturneringarna utökas.
Gothia Cup tar över driften av Partille cup.

Sedan 1975 har två av världens största ungdomsturneringar huserat i Göteborg. Partille Cup (handboll) och Gothia Cup (fotboll) har tillsammans lockat över 1,6 miljoner deltagare till staden.

De har också sedan länge haft ett samarbete med varandra – ett samarbete som nu utökas ytterligare.

På sin hemsida skriver Häcken att Gothia Cup framöver kommer hantera driften av Partille Cup. Sävehof kommer dock fortfarande vara ensam organisatör av turneringen.

– Vi säkerställer framtiden och utvecklingen av evenemanget. Vi ser samordningsdelarna som det viktigaste – att vi kan använda varandras kompetenser fullt ut, säger Stefan Albrechtson, klubbdirektör i Sävehof, i ett pressmeddelande.

Bild från Partille Cup 2019. Bild: DANIEL STILLER
Bild från Partille Cup 2019. Bild: DANIEL STILLER

Pandemin en stor orsak

I pressmeddelandet berättar man att Partille Cups, operativt, kommer ingå i Gothia Cups organisation. Planering och genomförande av två av världens största ungdomsturneringar kommer att drivas på Gothia Park Academy.

Planerna för en utökning av samarbetet mellan Gothia och Partille Cup har funnits på bordet sedan en tid. Men blev inte verkligheten förrän båda turneringarna ställdes in – två gånger om – på grund av pandemin.

– Vi har pratat om det här under en lång tid och pandemin blev den avgörande faktorn som fick oss att ta steget fullt ut, då vi ser detta som den bästa möjligheten för båda evenemangen att komma tillbaka ännu starkare. Genom att skapa en större, gemensam organisation, minskar vi sårbarheten för de här två evenemangen som är så viktiga för Göteborg, säger Dennis Andersson, Gothia Cups generalsekreterare.

I april 2020 meddelade en besviken Dennis Andersson att Gothia Cup ställs in. Bild: DANIEL STILLER
I april 2020 meddelade en besviken Dennis Andersson att Gothia Cup ställs in. Bild: DANIEL STILLER

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.