Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: MATHIAS BERGELD

Galen avslutning på sista derbyt i Lisebergshallen

Sävehof hade chansen att avgöra – men med sekunder kvar stal RIK bollen, kontrade och tidigare Sävehof-spelaren Niclas Fingren kunde sätta bollen i ett öppet mål.
– Fy fan vad skönt, utbrister Fingren.

Sju raka utan vinst mot ärkerivalen.

I det sista derbyt någonsin mellan Redbergslid och Sävehof i Lisebergshallen bröt RIK mardrömssviten efter sanslös dramatik i slutsekunderna.

Ställningen var 29–29 när Jonas Larholm med bara minuten kvar tog en utvisning. RIK fick chans att avgöra – Melker Norrman missade. I stället kunde Sävehof få en sista möjlighet att gå segrande ur derbystriden.

Men gästerna, som hade tagit ut målvakten för att få samma antal utespelare i slutet, tappade bollen olyckligt. Jonathan Wenell bröt skickligt, RIK kunde kontra och Niclas Fingren, med fyra år i Partilleklubben på cv:t, kunde kasta in 30–29 i det öppna målet.

"Hörde publiken vråla"

– Jag tänkte bara "ta det lugnt" och få den i mål. Sedan hörde jag hur publiken vrålade "skjut!", då kollade jag upp på klockan och såg att det var tre sekunder kvar. Sedan drog jag iväg den. Jävla tur att det inte bara var en sekund kvar, då hade jag fått superpanik, säger Fingren.

59.59 satt bollen i nät. En sekund senare ljöd slutsignalen och Redbergslids lag samlades i en stor klunga på mittplan och firade klubbens första derbyvinst mot Sävehof sedan våren 2017.

– Jag fattade knappt att vi hade vunnit. Jag var inställd på att försvara och se till att vi skulle få med oss en poäng.

Mot Hammarby tidigare i höstas avgjorde just Fingren med matchens sista skott. Nu hände det igen.

– Det har blivit en fin vana, säger han och skrattar.

Men det var inte långt ifrån att det inte hade blivit något spel alls för segerskytten.

– Jag kom knappt ur sängen i morse. Jag har ryggskott eller någon låsning i ryggen, så jag har kämpat med att få igång ryggen hela dagen. Under uppvärmningen trodde jag inte att jag skulle spela. Jag kunde knappt springa, men vi tog en chansning och det gick bra när jag blev varm.

Piken: "Då ska jag hetsa"

Matchen i övrigt då?

Jo, RIK inledde klart bäst och i paus var det ledning 14–11. Men Sävehof, som flera gånger tidigare har kommit tillbaka starkt i Lisebergshallen, fick betydligt bättre träff i andra och ett tag såg det ut som att historien skulle upprepa sig.

William Bogojevic glödde. Redbergslid var i gungning.

– Det är svårt att inte kolla på resultattavlan. Och det är självklart att det gick lite tankar med tanke på vad som har hänt här tidigare mot Sävehof, men i dag kändes det som att vi hade någonting extra. Tobbe (Tobias Thulin) var jävligt bra i mål och vi hade ett flow och vågade mer.

– Det var skönt att få ha med sig marginalerna för en gångs skull, säger Fingren som gläds lite extra över att ha vunnit det sista derbyt i Lisebergshallen och att ha fått besegra nära vännen, Sävehofs Sebastian Karlsson.

– Om ryggen håller ska jag hjälpa honom att flytta i morgon.

Då gissar att matchen gärna kommer på tal för din del ...

– Haha, ja. Då ska jag hetsa. Han hade gjort det mot mig. Han är en jävla hetsare, så det ska jag göra. Det blir roligt!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.